Nickerie.Net, donderdag 26 april 2012


Certificaat Zelfverdediging voor Nickeriaanse vrouwen

Sportschool stichting Shuriken in het district Nickerie heeft zondag de cursus ‘self defense’ -module 1- afgesloten. Trainer sensei Naween Khedoe heeft aan zes dames een certificaat uitgereikt. Zij hebben de cursus succesvol doorlopen.

Sensei Khedoe met dames die geslaagd zijn voor de cursus 'zelfverdediging'.

De cursus begon drie maanden geleden met tien dames. Zij leerden tijdens deze eerste module de basistechnieken voor zelfverdediging. Deze waren gericht op reactie in geval van huiselijk geweld, beroving en verkrachting. Khedoe gaf aan dat de training speciaal in elkaar is gezet voor vrouwen, omdat ze vaak slachtoffer zijn van geweld.

Rita Narain, een van de dames die de cursus succesvol heeft afgesloten, vindt de training leerzaam en interessant. Zij zegt dat ze na afronding van de training in staat is zichzelf te verdedigen. Bovendien krijg je een zelfverzekerd gevoel. Zij wil andere vrouwen oproepen om deze training ook te volgen zodat ook zij zichzelf kunnen behelpen.

De dames kregen een gezondheidspakketje cadeau. Dit geschenk kregen zij van Celwien Jackson, leider van drumband ‘ZULU’ die in hetzelfde gebouw gehuisvest is als stichting Shuriken. De nieuwe trainingen voor module 1 zullen op zondag 6 mei beginnen. De vier dames die nog geen certificaat hebben, zullen aan het eind van de nieuwe cursus deelnemen aan het examen.

Edgar van Genderen

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

26-04-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics