Nickerie.Net, vrijdag 04 mei 2012


Geslaagde 'Fatoe Tour' door Wielerclub Wageningen

Wageningen - Op  01 mei heeft de WielerClub Wageningen (W.C.W) een 40km lange FATOE TOUR georganiseerd in Nickerie. De start en finish was in Hamptoncourtpolder. Het doel van deze tour was de wielersport in Nickerie te promoten en werd ondersteund door 15 gastwielrenners uit Lelydorp, afkomstig van de wielerploeg TEAM-DORP onder leiding van de heer van Tholl.

De jongste deelnemers uit de groep van Team-Dorp waren Lindsey Biswane van 12 jaar en Jorel Djoterto van 10 jaar. Ze hebben gereden met een gemiddeld snelheid van 35 km/uur. De oudste deelnemer van de Fatoe Tour was de legendarische Nickeriaanse wielrenner, heer Kalpoe Gahar, 75 jaren oud, in Nickerie ook bekend als 'Bhuraw'.

In totaal hebben 35 wielrenners deelgenomen aan deze tour. Het bestuur van de W.C.W heeft de toezegging gedaan om de fiets van de heer Kalpoe op te knappen en van een spuitbeurt te voorzien. De begeleiding en de veiligheidstoezicht was in handen van de sporter, tevens de GPK van Nickerie, de heer Stanley Benschop. Al met al, had de tour een vlot verloop en mag tot een succes worden beschouwd . De volgende evenement van de Club zal zijn een DRAG-RACING te Wageningen en een tegenbezoek aan TEAM-DORP.

WielerClub Wageningen dankt iedereen, die hebben bijgedragen tot het welslagen van dit sportevenement.

Voor meer informatie over WielerClub Wageningen: PR officer, de heer Carlo Soemotinojo. (597)-8576406

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / WielerClub Wageningen

01-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics