Nickerie.Net, maandag 07 mei 2012


Stg 8 december 1982: Bouterse wil zijn hachje redden

Stichting 8 december 1982 stelt dat "zolang het bloed van de slachtoffers in de aderen van de nabestaanden stroomt, zij zullen strijden voor gerechtigheid". Sunil Oemrawsingh, voorzitter van de stichting, zegt dat de organisatie nog meer dan voorheen ervan overtuigd geraakt is dat de hoofdverdachte Desi Bouterse in het 8 december strafproces zijn eigen hachje probeert te redden, en daarin politieke zwakkelingen en een klein deel van het volk wil misbruiken.

Het is de stichting 8 december 1982 opgevallen dat de misleiding steeds ergere vormen aan neemt om de volgende feiten:

24a6559ad50d71930809d78260a06b97.jpgLeugen

Naar aanleiding van de leugen alsof de mensenrechten organisaties niet opkomen voor de Marrons en Indianen, benadrukt de Stichting 8 december 1982 dat zij gerechtigheid nastreeft voor de vijftien helden die nationaal en internationaal geŽerd worden, maar ook alle andere slachtoffers dat wil zeggen de 73 of meer militairen die gevallen zijn tijdens de binnenlandse strijd 1986-1992, de moord op- de held, inspecteur Gooding, de moorden op Sabajo en Piko, de massaslachting in Moiwana, Tjongalangapasi en andere tijdens het dictatoriaal regiem onder leiding van de hoofdverdachte Bouterse.

Het is juist de hoofdverdachte en de zes initiatiefnemers en de 28 voorstemmers van de amnestiewet die de pijn van de nabestaanden van ALLE slachtoffers 'eventjes' willen wegmoffelen met een amnestiewet die tegen de grondwet en internationale verdragen maar boven al het humane is. De stichting wenst erop te wijzen dat elk lid van dit kabinet en de voorstemmers van de amnestiewet een metafysische schuld historisch dragen. De stichting heeft sinds het bekend worden van de voornemens een amnestiewet aan te nemen, gezegd dat dit zal lijden tot instabiliteit in de samenleving, die weer verdeeld is geraakt, zoals in de jaren tachtig.

De Stichting 8 december 1982 zegt rechtovereind te staan en wijst elke intimidatie af. Zij zegt de samenleving toe dat zij voor niets en niemand zal terugdeinzen in de strijd voor recht en waarheid.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS/ FOS Network

07-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics