Nickerie.Net, donderdag 10 mei 2012


Siemens Nederland levert beeldvormende apparatuur aan SZN

Den Haag -  Siemens Nederland heeft een overeenkomst gesloten met het Dr. L. Mungra Streekziekenhuis in Nickerie, Suriname voor de levering van een drietal beeldvormende systemen. Het gaat om een röntgenvoorziening op de operatiekamer (mobiele C-boog), een echosysteem en een pedriatische transducer voor echo-cardiografisch onderzoek bij kinderen. Siemens Nederland levert de apparatuur mede omdat de technische ondersteuning in Suriname gewaarborgd is.

Het streekziekenhuis in Nickerie is 240 kilometer verwijderd van het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Paramaribo. De reistijd naar dit ziekenhuis bedraagt zo n vier uur. Voor het streekziekenhuis is het daarom essentieel om zeer elementaire beeldvormende systemen zelf in huis te hebben. De bestaande systemen zijn defect en kunnen ook niet meer gerepareerd worden. Voordat Siemens het contract sloot werd eerst veilig gesteld dat de serviceverlening ter plekke in orde is. Medewerkers van de technische onderneming Elgewa in Suriname hebben inmiddels bij Siemens Healthcare de noodzakelijke opleidingen gevolgd en kunnen garant staan voor die service.

Volgens directeur Antoine Elias van het Dr. L. Mungra Streekziekenhuis, is vertrouwen de belangrijkste basis waarop de levering tot stand is gekomen. Bij de aankoop van deze voor het ziekenhuis apparatuur is het belangrijk dat de relatie met de leverancier optimaal is. SZN stelt heeft grote vertrouwen in Siemens  voor een goede duurzame relatie.

Volgens Ger Joosten, sales director van Siemens Healthcare, is de levering van de beeldvormende apparatuur een prachtig bewijs dat de band met Suriname uitstekend is. Het gaat hier om essentiële apparatuur voor de gezondheidszorg van patienten. Siemens Nederland is er trots op dat zij dit vertrouwen vanuit Suriname krijgen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Siemens

10-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics