Nickerie.Net, donderdag 07 juni 2012


Privé-belegger Hirasingh van Nirlo Exchange aangehouden in New York

New York - De privé-belegger en eigenaar van Nirlo Money Exchange, Soender Hirasingh, is opgepakt in New York. Dat wordt door een bron dichtbij de ondernemer bevestigd. Volgens informatie was Hirasingh op doorreis naar Guyana, toen hij werd opgepakt. Vermoedelijk had hij zaken af te ronden in Amerika om vervolgens via de Backtrack-route Suriname binnen te komen. De voorlichtingsafdeling van het Korps Politie Suriname zegt dat zij onbekend is met deze informatie.

dc5893d14b10c23b637ebaec3d568a98.jpgIn Suriname loopt er een opsporingsbevel tegen Hirasingh. De 46-jarige Nickeriaan wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte, oplichting en verduistering. Uit informatie blijkt dat hij meer dan 10 miljoen aan dollars en euro’s heeft verduisterd. De cambiohouder ging in feite te werk als een ‘near banker’. Hij nam astronomische bedragen bij zich en keerde de beleggers ruim 10% tot 12% rente per maand uit. Dit maakte dat hij veel mensen tot zich trok.

Plots verdween hij in december 2011 uit het land. Niemand wist waar hij was, totdat hij zelf bekend maakte dat hij in Cyprus zijn dagen doorbracht. Hij was te werk gesteld als manager van een hotel annex casino.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS / NSS

07-06-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics