Nickerie.Net, zondag 24 juni 2012


Nickerie heeft een landbouwvliegmaatschappij erbij

Het nieuwe landbouwvliegtuig van ERK Farms. De gebroeders Van Ravenswaay hebben de vliegmaatschappij, ERK Farms NV, opgericht. De broers Eric, Robby en Kenneth hebben geïnvesteerd in nieuwe vliegtuigen en maken gebruik van de nieuwste technologieën die toegepast kunnen worden in de rijstsector.

10950b2b660b1a70e47e35f85e3dc0b4.jpgVolgens de gebroeders Van Ravenswaay hebben zij een aantrekkelijk tarief voor de boeren. “Wij zijn van plan om de rijstsector te pushen door de investeringen die wij hebben gepleegd. Onze maatschappij zorgt voor continuïteit, kwaliteit en veiligheid. Dat is de hoofdreden waarom wij hebben besloten om nieuwe vliegtuigen aan te schaffen”, zeggen de ondernemers aan Starnieuws.

Besparing ERK Farms wil bijdragen aan onder andere om de rijst sector uit te breiden, zoals de regering in haar beleid heeft opgenomen. Deze sector moet weer de plaats van vroeger terugkrijgen. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in apparatuur. De vliegtuigen zijn uitgerust met het ‘satlock systeem’, waardoor er geen ‘vlagmannen’ meer nodig zijn. Dit betekent een besparing voor de boeren en de vliegmaatschappij onderscheidt zich hierdoor van andere maatschappijen.

“We hebben nieuwe ‘spreaders’ aangeschaft waardoor je een bredere zaaibreedte zal krijgen. Zo kan je eerder een nieuwe lading ophalen, en je kan dan een beter tarief aanbieden. Wij hebben een spreiding van ruim 22 meter, de concurrent heeft maar 11 meters. Wij geven het dubbele ook nog voor minder geld”, legt Van Ravenswaay uit.

Rakesh Mangroe, landbouwer die een areaal van 200 ha beplant, zegt aan Starnieuws dat hij de overstap doen naar het nieuwe bedrijf. Hij geeft aan dat hij ERK Farms voor hem voordeliger is. Hij hoeft niet extra te betalen voor ‘vlagmannen’ en er wordt nauwkeuriger ingezaaid met de nieuwste technologie.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

20-06-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics