Nickerie.Net, zondag 01 juli 2012


Wanbeleid regering Bouterse verlammend voor rijstproductie

NICKERIE – VHP-afdeling Nickerie vindt dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) alle betrokkenen in de rijstsector bijeen moet roepen om goede afspraken te maken over de rijstsector. Indien er geen structurele maatregelen worden getroffen, “zal de sector in coma belanden door dit huidige beleid”, zegt de VHP die aandringt op dringende maatregelen van de regering. De VHP-afdeling Nickerie meent dat de oorzaak van de achteruitgang grotendeels komt door het ontbreken van een duidelijk beleid en de vage bevoegdheden van de instituten die belast zijn met de uitvoering van de voorgenomen ontwikkelingsstrategieën.

Zienderogen achteruit

Tijdens het bezoek van een parlementaire delegatie in augustus 2010 aan het district Nickerie was door de delegatieleider Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP), aangegeven dat de rijstsector in intensive care lag en dus zeer acuut aandacht nodig had van de regering. “Het is een zeer pijnlijke ervaring om te moeten aanschouwen hoe onze rijstsector vanaf augustus 2010 met de dag achteruit gaat”, zegt de partij.

De VHP Nickerie vindt dat hetgeen moeizaam is opgebouwd in drie seizoenen is vernietigd. Het ingezaaid areaal zal in dit huidige seizoen zeer waarschijnlijk de 20.000 hectare niet halen. Een duidelijk voorbeeld van de chaos in de rijstsector is de incentive van SRD 130 per hectare zoals door Badresein Sital, de coördinator van het Rijstorgaan, is bekendgemaakt. Dit geld blijkt niet te zijn gereserveerd door LVV. Deze situatie, waarbij er bij de rijstproducenten verwachtingen zijn gewekt, is uitzichtloos. De VHP Nickerie vraagt zich af hoe de regering door dit chaotische rijstbeleid denkt het ingezaaide areaal uit te breiden naar de 200.000 hectare per jaar dat als doel is gesteld?

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

01-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics