Nickerie.Net, zaterdag 07 juli 2012


Hesdy Veira voorgeleid

Districtssecretaris en eigenaar van Pleasure Bar in Nickerie, Hesdy Veira, is gisteren op het parket bij de officier van justitie voorgeleid. Veira werd op maandag 2 juli 2012 op verdenking van het plegen van strafbare feiten in verzekering gesteld.

De verdachte heeft advocaat Himradj Matawlie in de arm genomen. De raadsman wilde inhoudelijk niet ingaan op verklaringen van zijn cliënt. Hij volstond met slechts mee te delen dat zijn cliënt voor artikel 249a uit het Wetboek van Strafrecht is aangehouden. De verwijzing naar dit artikel houdt in dat Veira zich vermoedelijk schuldig heeft gemaakt aan mensenhandel. Uit informatie blijkt dat deze functionaris reeds eerder voor twee jaar was veroordeeld voor een soortgelijk misdrijf. Veira zou in 2004 schuldig zijn bevonden voor het seksueel exploiteren van minderjarige meisjes.

Saskia Bandhan


RO-ambtenaar opnieuw vast voor mensenhandel

04/07/2012

NIEUW NICKERIE - Districtssecretaris Hesdy Veira is maandag aangehouden en in verzekering gesteld door de politie van Nickerie. Veira, die ook eigenaar is van Pleasure Bar aan de Statenweg in het rijstdistrict, is ingesloten vermoedelijk voor misbruik van twee minderjarige meisjes. Desgevraagd zegt politievoorlichter Humphrey Naarden dat de man vastzit vanwege mensenhandel en smokkel.

Hij verwacht dat de zaak binnenkort wordt overgedragen aan de Trafficking in Person (TiP)-unit. “Ik weet het niet zeker, maar het is verwachtbaar dat de man naar Paramaribo vervoerd zal worden voor het verdere onderzoek.” Volgens Naarden is de topambtenaar al eerder in aanraking gekomen met de justitie, dan wel voor mensenhandel en smokkel.

Volgens Nardo, een buurjongen gaat het om twee minderjarige meisjes van veertien en zestien jaar die in de avonduren aan het werk werden gezet in de bar. “Ik woon in de buurt, maar heb de meisjes nooit buiten het gebouw gezien”, zegt Nardo. Het gaat om Guyanese meisjes die via de zogenaamde ‘back track’ zijn binnengebracht. Zij komen dan onder de zorg van iets oudere dames die eerderop het voornoemde adresgewoond en gewerkt hebben.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT / DBS

03-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics