Nickerie.Net, zaterdag 07 juli 2012


Nickeriaanse schoolverlaters krijgen tweede kans

door Beta Debidien, 07/07/2012

NIEUW NICKERIE - Nickeriaanse jongeren in de leeftijdsklasse 15 tot en met 25 jaar krijgen een tweede kans om zich te vormen. Span Makandra-campus, een organisatie die zich bezighoudt met distance learning, is bereid gevonden deze groep te trainen in persoonlijkheidsvorming. “Het gaat om veertig jongeren in het westen van het land die vanwege omstandigheden de school vroegtijdig hebben verlaten en nu de kans krijgen om zich te vormen”, legt jeugdparlementariër Regillio Dors uit.

Hij is ontstemd, omdat er dit schooljaar weer veel drop-outs zijn. Deze drop-outs krijgen echter wel een tweede kans krijgen. “We zijn er van overtuigd dat de bijdrage van de organisatie erin zal resulteren dat onze jongeren weer op het goede spoor belanden, zodat zij later ook iets kunnen betekenen in de maatschappij.” Om hen op te sporen, heeft Dors hulp ingeroepen van gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop en Roy Katisa, rayoninspecteur van het Ministerie van Onderwijs.

De jeugdparlementariër is zelf op pad geweest en heeft intussen gesprekken gevoerd met enkele vroege schoolverlaters. “We hebben gemerkt dat er enorme belangstelling is onder jongeren die hun studie weer willen oppakken.” Behalve de training persoonlijkheidsvorming zullen zij ook een ICT-pakket krijgen. Op het eind van de training ontvangen de participanten een certificaat. De training wordt verzorgd in Paramaribo.

Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh ondersteunt het project en is ook blij dat vroege schoolverlaters op deze manier weer de kans krijgen om zich te laten trainen door deskundigen. De burgervader heeft de doelgroep opgeroepen om zich op te geven bij de initiatiefnemers.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

07-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics