Nickerie.Net, zaterdag 07 juli 2012


Harriet Ramdien naar VHP

Na onder andere Indra Djwalapersad, Djotish Jagernath, Rajen Nannen Panday en Henry Ori koerst ook de NDP’er Harriet Ramdien richting de VHP. Dit zal vanavond wereldkundig worden gemaakt tijdens een partijactiviteit van de VHP in Nickerie. De voormalige DNP’er Ramdien was tot voor kort lid van de NDP. Ramdien onthield zich van elk commentaar tegenover de krant.

http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/wp-content/uploads/2012/07/Harriet_Ramdien_naar_de_VHP1.jpgNamens de paarse partij werd Ramdien het afgelopen jaar beëdigd tot districtscommissaris van Coronie. In minder dan een jaar tijd werd zij van haar troon gestoten. De twee parlementariërs van Coronie, Anton Paal (Palu) en Remi Tarnadi (NDP), waren niet op één lijn met haar. Ze zagen haar op gegeven moment liever gaan dan komen. Het resultaat was dat Ramdien uiteindelijk het gelag moest betalen.

Voor de periode 2005-2010 was Ramdien namens DNP 2000 gekozen als parlementariër. Bij de afgelopen verkiezingen, toen de DNP opging in de NDP, werd zij niet meer gekandideerd. Er ontstond een gehaal en getrek over haar mogelijke kandidatuur in Nickerie. Als compensatie werd haar de dc-functie van Coronie aangeboden. Deze hoedanigheid van Ramdien was een kort leven beschoren.

Velen hebben zich verbaasd dat Jules Wijdenbosch die weer in het machtcentrum zit dichtbij Bouterse, niet zijn hadden heeft uitgestoken voor Harriet Ramdien. Mevrouw Ramdien was in Nickerie de drijvende kracht van DNP2000. Nickerianen hadden gehoopt dat zij de nieuwe DC zou worden, echter om tactische redenen heeft NDP voor Joeloemsingh gekozen.  Insider beweren dat NDP opzoek was naar een marjonet, zodat Rashioed Doekhie op de achtergrond de touwtjes kon bedienen. In de tijd dat de heer Lakshminarain Doebe de DC was, heeft Doekhie vaker getracht om via de Dc alle aanvragen van niet-NDP'ers tegen te houden. Toen DC Doebe de principe aanhield dat hij DC is van alle Nickerianen ongeachte politieke kleur, ras en religie, begon Rashied Doekhie onder zijn stoelpoten te zagen. Na het terugtreden van DC Doebe in verband met het kabelincident kwam Hariette Ramdien in beeld als opvolger, echter heeft Doekhie actief gelobbyd om haar benoeming tegen te houden. De huidige Dc Joemsingh wordt door veel Nickeriane gezien niet meer als een ondergeschikte van Rashied Doekhie. De nieuwe DC had tot woede van de Nickeriaanse bevolking de heer Rashied Doekhie geprezen als de 'president van Nickerie'. Steds meer NDP-ers lopen uit ontevredenheid over naar VHP of NPS.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS / Ingezonden / Fos Network

07-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics