Nickerie.Net, zondag 08 juli 2012


Vonnis: Rashied Doekhie (NDP) moet via media sorry zeggen aan Mahinder Jogi (NF/VHP)

Nickerie - Rashied Doekhie moet zich verontschuldigen voor uitlatingen gedaan op SBS-televisie in Nickerie. Parlementariër Rashied Doekhie (Mega combinatie/NDP) is door de rechter gevonnist zich in het openbaar te verontschuldigen en rectificaties aan te brengen bij uitspraken die hij heeft gedaan op het SBS-televisiestation in Nickerie. Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) voelde zich beledigd door uitspraken gedaan door Doekhie en stapte naar de rechter.

add67ed6821340288de7049667fb5771.jpgDoekhie zei in het televisieprogramma dat Jogi zijn naam heeft vervalst om de staat op te lichten. Hij heeft speeltuinen, schoolterreinen onder valse voorwendselen gestolen. "Iemand die geiten steelt, is geen probleem. Het kan kleptomanie zijn. Wanneer je een geit steelt en eet, dan mag het. Maar wanneer je dat beest eerst hebt misbruikt, dan begin je het verstand van de geit ook te krijgen", aldus Doekhie.

Naam gezuiverd

Jogi die zich ernstig heeft gestoord aan deze uitspraken stapte naar de kort geding rechter. Aan Starnieuws zegt Jogi dat de beledigende uitspraken niet alleen hem maar ook zijn gezin en met name zijn studerende zoon hebben achtervolgd. “Ik ben nu blij dat het recht heeft gezegevierd. Er is vrijheid van meningsuiting maar met beperkingen. Wie over de schreef gaat moet voor de consequenties instaan”, zegt hij.

Doekhi moet een week na ontvangst van het vonnis twee keer op SBS televisie waar hij zelf in beeld komt een tekst oplezen die Irwin Kanhai, de advocaat van Jogi heeft opgesteld. De tekst moet daarnaast op de voorpagina verschijnen van de dagbladen Times of Suriname en de Ware Tijd. Doet Doekhie dit niet dan moet hij een dwangsom betalen aan Jogi van SRD 100.000.

'Niet verloren' Doekhie vindt dat de rechter niet in zijn nadeel heeft beslist, maar wel in het nadeel van Jogi. “Rectificatie was niet zijn inzet, maar Jogi wilde via de rechter bewerkstelligen dat ik hem SRD 150,000 moest betalen omdat ik de uitspraken heb gedaan. Rectificeren en verontschuldigingen aanbieden doe ik elke dag dus ben ik dat gewend en neemt het niets van mij weg”, zegt Dhoekie aan Starnieuws.

Hij blijft er bij dat de geit gestolen is en zal dat blijven bespreken. Jogi van diefstal beschuldigen zal hij nalaten. “Ik heb een foto van die geit die ga ik op mijn trui laten afdrukken. De geit krijgt vanaf vandaag wel de naam Jogia”, aldus Doekhie. Jogi vraagt zich af hoe diep een mens kan vallen. Hij zegt dat het ging om de rectificatie en niet om het geld.

De Nickeriaanse bevolking is inmiddels het gedrag van Doekhie meer dan zat. Mediamedewerkers worden door Doekhie continu gebombardeerd met telefoontjes en sms-jes. Velen storen zich lang niet meer aan de uitspraken van Doekhie, die langzamerhand meer als een ongeleide 'dorpsgek' wordt gezien dan een volksvertegenwoordiger.  Feit is dat hij mensen ermee kan beschadigen. Mensen die de NDP-toppers in Paramaribo bellen over het gedrag van Doekhie, krijgen vaker te horen 'no spang na'a man, joe sab fa a man de' (maak je niet druk om hem, je weet hoe hij is). Ook lokale NDP's ergeren zich krom om zijn gedrag, dat tot nog grotere ergenis wordt getolereerd  door de 'baas' (lees  Desi Bouterse) in Paramaribo. Volgens wikileaks berichten heeft Doekhie in het verleden regelmatig  zowel thuis als in het South Drain gebied ontmoetingen tussen Bouterse en andere drugscriminelen gefaciliteerd.  Dat zou ook de reden zijn dat hij zijn gang mag gaan zonder dat Bouterse ingrijpt.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / Ingezonden / Fos Network

07-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics