Nickerie.Net, vrijdag 13 juli 2012


Doekhie riskeert weer rechtszaak om beledigende opmerkingen

Nickerie - Assembleelid Rashied Doekhie Parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) krijgt hoogst waarschijnlijk weer een rechtszaak aan zijn broek. Nu is het ex-districtscommissaris van Coronie, Harrriet Ramdien die met haar advocaat Stanley Marica nagaat in welke vorm de aanklacht tegen Doekhie moet worden gegoten. “We zijn nog in studie daarover en kan ik nu niet aangeven hoe de eis precies zal luiden”, zegt Marica aan Starnieuws. Wel is volgens hem duidelijk dat Doekhie zijn cliënt publiekelijk heeft beledigd.

b564acd566a50f9c9d905c3959c29b7a.jpgDoekhie heeft, nadat Ramdien recent de NDP de rug heeft toegekeerd en verruild voor de VHP, haar in de media besproken. Ramdien heeft op een podium van de VHP in Nickerie onder andere gezegd dat zij naar de VHP teruggaat om het nieuw leiderschap in die partij dat haar aanspreekt. Doekhie zegt aan Starnieuws dat de voormalige districtscommissaris van Coronie veel meer gezegd heeft. Zij zou hebben aangegeven dat de NDP ‘Hindostanen niet telt’. “Die mevrouw heeft links en rechts mensen natrappen gegeven terwijl ze bezig was naar een andere partij te gaan. Dat moet je niet doen in onze politieke keuken”, zegt Doekhie. Volgens hem is Ramdien te lang lid van de NDP geweest om wat hij noemt etnische uitspraken te doen.

Gereageerd

Volgens Doekhie heeft hij zijn vroegere partijgenoot niet beledigd. “Ik heb gereageerd op een redactioneel artikel van een krant. Daarin werd Ramdien vergeleken met een Anjoemara (vis) ik heb alleen toegevoegd, een hongerige Anjoemara”, legt Doekhie uit. De parlementariër zegt dat hij door Ramdien ervan wordt verweten haar van diefstal beschuldigd te hebben tijdens haar periode als dc van Coronie. “Ik heb niet gezegd dat zij steelt, maar dat er onderzoek zal komen naar dingen die zijn gebeurd onder haar leiding”, zegt hij.

Doekhie heeft ook het privéleven van Ramdien besproken. Tot haar kinderen heeft hij niet gespaard. Doekhie kreeg in een andere rechtszaak met Nieuw Front/VHP parlementariër Mahinder Jogi, pas nog van de rechter te horen dat hij zich publiekelijk moet verontschuldigen. In die rechtszaak ging het om uitspraken die Doekhi via de televisie heeft gedaan aan het adres van Jogi. De publieke verontschuldiging in die zaak moet nog komen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / FOS Network

14-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics