Nickerie.Net, zaterdag 21 juli 2012


Dokter Soeciel Oemar liegt over achterban van 3000 leden

Dokter Oemar van de VHP stapt over naar de NDP overgestapt. Hij heeft afscheid genomen van de VHP waar hij twaalf jaren meegelopen heeft en het tot ondervoorzitter van de VHP gebracht heeft. Als een politieke vriend de overstap maakt, moet je respect hebben voor zijn persoonlijke beslissing. De argumenten die hij aanhaalt voor zijn overstap, betwijfel ik. Ik wil in dit artikel niet in een kip /ei situatie belanden om te beoordelen wie gelijk of ongelijk heeft. Wat mij wel opvalt, is dat praat van zijn achterban van 3000 leden. Meneer Oemar is al twaalf jaar heel actief in de VHP, maar nooit heeft hij van zijn achterban van 3000 leden gesproken. Hij heeft altijd de partijvisie van de VHP verkondigd. Met mijn boerenkennis kan ik wel zeggen dat mensen op basis van overtuiging en geschikte kandidaten op een politieke partij stemmen. De heer Oemar is nooit kandidaat van de VHP geweest en wij kunnen niet eens meten hoeveel mensen persoonlijk op hem gestemd hebben.

Geen drogredenen gebruiken

Alle mensen hebben een levensovertuiging; de hindoe, de moslim, de christen, de boeddhist.Wij hebben in het verleden ook gezien dat vele hindoes en moslims overgegaan zijn tot het christendom. Velen uiteraard uit overtuiging, maar anderen uit armoede. Zij werden in de internaten opgenomen door geestelijken en deze geestelijken hebben goed werk verzet voor de minst bedeelden. Op basis daarvan zijn velen tot het christendom bekeerd. Alle godsdiensten leren ons hoge menselijke waarden en normen hoog in ons vaandels te houden. Wanneer meneer Oemar zo breed in de nationale pers zegt dat de VHP een autoritaire partij is dan schrik wel met zijn uitspraak. Hij zal in de toekomst wel merken bij zijn nieuwe politiek baas wie wel autoritaire is. Zoek gegronde argumenten op om netjes afscheid te nemen van de VHP. Geef geen na trap aan een partij waar je twaalf jaren gefunctioneerd heb en je bent altijd met vel respect behandeld geworden door de leiding van de partij, maar vooral ook door jouw VHP-vrienden.

Kandidaat wilde worden

In 2010 heb ik mij persoonlijk ( ik zit niet in de structuren van de VHP, maar als ondersteuner) ingezet via de penningmeester van de VHP, de heer Radjen Pahladsingh, om de heer dokter Oemar op de kandidatenlijst in Wanica te krijgen. In alle eerlijkheid heb ik de heer Radjen Pahladsingh gevraagd om zich in te spannen om in plaats van de heer Azis Gajadin de heer dokter Coesiel Oemar op de kandidatenlijst te krijgen. Ik ben niet geslaagd in mijn missie. Wij moeten als mensen heel eerlijk zijn en ook in de politiek zijn er codes. Om politieke verschillen hoeven wij elkaar als mens niet in bekampen. Ik hoop dat de heer Soeciel ( hij heeft veel ambities ) dat hij in 2015 een verkiesbare plaats krijgt in het district Wanica .Ik kan nu al voorspellen dat de VHP, onder leiding van Chandrikapersad Santokhi ,als de sterke man van Wanica, korte metten gaat maken met politieke opponenten.

De heren Parmessar ,Oemar,Chotkan en anderen die de strijdbijl hebben opnemen tegen de VHP gaan het niet makkelijk hebben. Ik bedoel niet letterlijk , maar met argumenten gaan wij ten strijde trekken. De VHP is goed voorbereid, als de tekenen ons niet bedriegen, gaan wij voor vier zetels in Wanica. De Marronstemmen en ook een groot deel van de Hindostaanse stemmen gaan niet op de NDP stemmen, vanwege gewijzigde omstandigheden . Nu kan ik al voorspellen dat als de heer Parmessar de lijstduwer wordt in Wanica ,hij hetzelfde lot zal ondergaan wat de heer drs .Jules Wijdenbosch heeft meegemaakt in 2015 in Paramaribo . Tenslotte wil ik mijn ex partijgenoot, dokter Oemar het volgende meegeven: “Werp geen steen in een bron waaruit gij twaalf jaren water gedronken heeft ”.

Hardeo Ramadhin

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Ingezonden

21-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics