Nickerie.Net, maandag 30 juli 2012


'Jongeren tegen Amnesty' wenden zich tot OAS

Paramaribo -  'Jongeren tegen Amnesty' hebben de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) gevraagd om niet mee te werken aan de 'Waarheids- en verzoeningscommissie'. Afgelopen week was een OAS-missie, bestaande uit Edgardo Reis en Katalina Montana, in Suriname om uit te vinden wat de verschillende groepen willen hebben.

5072eed1102900f2a4da46b7a6ada509.jpgSharona Lieuw On zegt in een brief aan de OAS dat haar organisatie het graag heeft dat niet meegewerkt wordt aan deze 'Waarheids- en verzoeningscommissie'. Indien dit toch gebeurt, verzekert de organisatie dat hiertegen geprotesteerd zal worden. Lieuw On deelde de OAS mee dat de jongeren tijdens diverse gelegenheden hun stem hebben laten horen.

Jongeren tegen Amnesty willen dat het 8 december strafproces normaal voortgang vindt. Er is geprotesteerd tegen de amnestiewet, die de ernstige schendingen van mensenrechten in december 1982, straffeloos maakt. Intussen hebben Reis en Montana diverse gesprekken gevoerd. Zij zullen rechtstreeks rapporteren aan OAS secretaris-generaal Josť Miquel Insulza. Tijdens hun oriŽntatie is gebleken dat standpunten over een 'Waarheids- en verzoeningscommissie' lijnrecht tegenover elkaar staan.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

30-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics