Nickerie.Net, dinsdag 14 augustus 2012


Opnieuw certificaten voor jongeren uit het Speciaal Onderwijs

Nickerie - Op woensdag 15 augustus a.s. om 11 uur zullen wederom aan 10 jongeren certificaten uitgereikt worden. Twee jongeren krijgen hun tweede certificaat van de module Trappers en Trapas en acht jongeren krijgen hun derde certificaat van de module Stuur, Ketting, Verlichting en Dynamo. Deze uitreiking zal plaatsvinden bij de WINgroep aan de Walther Hewitstraat. Het gaat om jongeren van de Monkouschool, een school voor moeilijk lerende kinderen. In samenwerking met de WINgroep en het bedrijf Fietsen in Suriname zijn modules ontwikkeld om jongeren uit het speciaal onderwijs fietsen te leren repareren.

Een jaar geleden is de WINgroep een samenwerking aangegaan met de Monkouschool en het bedrijf Fietsen in Suriname om dit project uit te voeren; voor alle partners een win-win situatie. Het bedrijf Fietsen in Suriname geeft hiermee concreet invulling aan het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De drie samenwerkende partners beogen hiermee de kansen voor deze doelgroep op de arbeidsmarkt te vergroten. Ze leren namelijk niet alleen in hun eigen tempo fietsen te repareren maar ook samen te werken, op tijd te komen, zich netje naar de klanten toe te gedragen.

Disciplinair en loyaal

Nog te vaak wordt gedacht dat jongeren uit het speciaal onderwijs weinig kunnen. Met de sociale werkplaats projecten willen wij laten zien dat deze jongeren uiteindelijk hele betrouwbare en nuttige arbeidskrachten kunnen worden. Uit vele onderzoeken blijkt keer op keer dat deze medewerkers zelden ziek zijn, heel loyaal naar het bedrijf zijn en bijna nooit te laat komen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ WiNgroep

14-08-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics