Nickerie.Net, zaterdag 08 september 2012


Brunswijk en familie Bouterse boeren meest uit goudbusiness

Paramaribo - Ze staan allemaal op een rijtje van tien: De nummer 1 positie is voor parlementariŽr en veroordeelde crimineel Ronny Brunswijk, terwijl eveneens voor drugshandel veroordeelde crimineel Desi Bouterse en voor illegale wapen- en drugshadel veroordeelde zoon Dino de 2de /3de positie delen. Het actualiteitenmagazine Parbode heeft de top 10 "Golden Boys" boven water gehaald en zet ze met hun billen bloot in de septemer-editie. In het omslagartikel, met daarin een toptien van de Surinaamse goudwereld, brengt Parbode in kaart wie de machtigste en invloedrijkste spelers zijn in de goudsector. Daarbij is niet alleen gekeken naar kapitaalkracht en politieke positie, maar ook naar officiŽle gegevens.

Het maandblad heeft beslag weten te leggen op de lijst van de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst, met daarin namen van concessiehouders. Gegevens van deze GMD-lijst, die wordt beschermd als een soort staatsgeheim, worden gecombineerd met die van de Kamer van Koophandel en Fabrieken over oprichters, directeuren en bestuurders van relevante bedrijven.

Ook fiscale gegevens, nevenfuncties, zoals wie lid is van de Commissie Ordening Goudsector, zijn van doorslaggevende aard. In deze 'soep' komt Ronnie Brunswijk als de nummer ťťn Golden Boy boven drijven met een gedeelde tweede plaats voor president Desi Bouterse en diens zoon Dino. Deze drie hebben immers de (politieke) touwtjes stevig in handen.

Het is bekend dat Dino Bouterse het door de staat gefinancieerde priveleger van familie Bouterse, beter bekend als  CTU, waar Dino zelf aan het hoofd staat, gebruikt als lijfwacht om andere gouddelvers te terorriseren in het binnenland. De mysterieuze ponton in de stuwmeer werd geleid door Dino Bouterse. Criminele vader Bouterse wist doodleuk aan de media te vertellen dat hij niets wist over de ponton. De gezamenlijk goudroof in het binnenland is de ware reden tot coalitievorming tussen NDP en de partij van Ronny Brunswijk.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ NS / Fos Network / Ingezonden

04-09-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics