Nickerie.Net, dinsdag 11 september 2012


Bloedsuiker- en bloeddrukgevallen zorgelijk in Nickerie

door Beta Debidien, 10/09/2012

NIEUW-NICKERIE - Alhoewel we geen cijfers hebben vastgelegd, blijkt dat bloedsuiker- en bloeddrukgevallen zorgelijk zijn in het district Nickerie. We hebben heel wat mensen doorverwezen naar de huisarts.� Dat zegt Purcy Olivieira, voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) in gesprek met de krant.

Terwijl Prucy Olivieira (r) voorzitter van de BVSS zijn bloeddruk wordt gemeten, kijkt districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh vol spanning naar de uitslag van zijn bloedsuikermeting.-dWTfoto /Beta Debidien

Volgens Olivieira hebben tijdens de bewegingsactiviteit vrijdag en zaterdag, iets meer dan tweehonderd mensen zich aangemeld om gratis hun bloedsuiker en bloeddruk te laten meten. Het was enorm druk bij de tent waar de metingen werden gedaan en gezien het aantal strips dat is gebruikt, kunnen we praten van een succes, zei de BVSS-voorman. Hij blijft de nadruk leggen dat bewegen heel goed is voor het lichaam van de mens en wees de aanwezigen op het belang van deze activiteit. Volgens hem wil de BVSS mede een bijdrage leveren aan het terugdringen van chronische niet-overdraagbare ziektes. De boodschap die wij willen geven aan de Nickeriaanse gemeenschap is, dat ze niet alleen deze twee dagen moet bewegen, maar dat ze in georganiseerd verband in beweging moet blijven. Volgens Oliviera blijkt uit recente cijfers dat gevallen van hoge bloeddruk en suikerziekte zorgwekkend zijn in het rijstdistrict. De essentie is dat wij de boodschap geven om gezonder te leven door meer te bewegen.� Districtsommissaris Wedprekash Joeloemsingh kan zich terugvinden in de oproep van de BVSS-voorman.

Ook de burgervader wees erop dat bewegen heel goed is om gezond te kunnen leven. Olivieira en dc Wedperkash Joeloemsingh hebben gezamelijk het startsein gegeven door hun bloedsuiker en bloeddruk te laten opmeten.-.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ dWT

11-09-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics