Nickerie.Net, zondag 30 september 2012


Brandweer had druk weekend in Nickerie

Nickerie - Een woning in het ressort Henarpolder is vanochtend volledig afgebrand. Het houten huis werd bewoond door een alleenstaande vrouw. De vrouw lag te slapen toen de brand uitbrak. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het huis was verzekerd tegen brand. De brandweer Nickerie moest gisteren ook vijf keer uitrukken voor grasbranden.

8d88f1f9e174469fa0c752c43015f8b4.jpgDe politie alarmeerde om 03.42 uur vannacht de brandweer, die drie minuten later vertrok naar het brandadres. Toen de brandweer na bijkans dertig minuten ter plekke aankwam met twee voertuigen met 9000 liters bluswater, stond de houten woning al in lichterlaaie. Hoofdbrandmeester 1e klasse Arnold Martodijojo zegt aan Starnieuws dat de brandweer bij aankomst alleen maar nablussingswerk kon verrichten. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Grasbranden door nalatigheid

De brandweer maakt zich ernstige zorgen over grasbranden. Martodijojo zegt dat deze branden meestal door nalatigheid worden veroorzaakt. Tegen 13.00u was de eerste melding van een grasbrand aan de Graderweg, de tweede melding kwam om 13.30 uur voor de Theodorusweg. Een half uur later was het weer raak: grasbrand op de hoek van de Gouverneur- en St Jozefstraat. Om 15.15 uur moest uitgerukt worden voor een grasbrand aan de Lashleystraat en de laatste melding voor zaterdag was om half vijf voor de prins Bernhardpolder.

De brandweer doet een beroep op de samenleving om extra voorzichtig te zijn in deze droge periode. Een achteloos weggegooid sigarettenpeukje is al genoeg voor een brand. De meeste gras- en vuilnisbranden zijn ontstaan door nalatigheid. “Mensen steken hun vuil in brand en gaan weg. Dit gebeurt vaker met grasbranden, waardoor percelen van anderen in brand vliegen”, zegt de hoofdbrandmeester.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ NSS

30-09-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics