Nickerie.Net, woensdag 17 oktober 2012


Grote brand Paramaribo krijgt staartje

PARAMARIBO, 16 okt – De brand in het centrum van Paramaribo krijgt waarschijnlijk een behoorlijk staartje. Volgens John Seedorf, voorzitter van de brandweerbond, zijn blunders begaan tijdens het bluswerk, terug te voeren naar misstanden binnen het korps. Beperkingen die brandweerlieden krijgen opgelegd, zijn merkbaar. Een chauffeur voor één van de bluswagens ontbrak op het moment van de brandmelding.

© Foto: Pieter Van Maele - http://www.rnw.nl/surinameFoto RNW

Manschappen arriveerden later dan nodig. Brandweercommandant Cecil Waal zegt nog te moeten uitzoeken wat er fout ging. Seedorf denkt het wel te weten. Het aantal overuren per brandweerman is sinds kort beperkt. Ook de dompelpomp waarmee bluswater van elders kan worden opgepompt, was niet meteen beschikbaar. Het echte bluswerk begon dan ook later dan nodig. De minimale bezetting per brandweerstation is bijna gehalveerd. Er zijn dus minder manschappen beschikbaar.

De vakbond ervaart de beperkingen als verlammend. Wie zijn limiet aan overuren heeft bereikt, zal elk brandadres mijden als de pest. Seedorf wijt het geklungel ook aan de korpsleiding zelf: “Het botert niet binnen de leiding.” De bond beraadt zich binnenkort over wat te doen. “Er heersen grote wrevel en irritatie onder de manschappen”, zegt Seedorf. Hij sluit protestacties niet uit, die ‘de samenleving zeker zal voelen.’

Wat de brand zelf betreft, volgens de politie begon deze in een groot houten pand op de hoek van de Zwartenhovenbrug- en de Prinsenstraat. Buren klaagden al tijden over activiteiten van drugsverslaafden in het verlaten pand. Het pand was niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Er gingen in totaal zeven panden verloren aan beide zijden van de Prinsenstraat. Volgens de politie dreigt er nog altijd instortingsgevaar.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ Waterkant / RNW / Fosnetwork

17-10-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics