Nickerie.Net, woensdag 07 november 2012


Grondtoewijzing aan NDP-parlementarier Amzad Abdoel geregeld via presidentiele commissie

Paramaribo - Het begint steeds duidelijker te worden waarom Desi Bouterse op alle ministeries presidentiele commissies heeft opgelegd. Minister Ginmardo Kromossoeto van RGB heeft inmiddels toegegeven dat de grondtoewijzing aan NDP parlementarier Abdoel is geschied via presidentiele commissie in plaats van het volgen van de wettelijke procedures. Districtscommissaris Rawin Jiawan van Wanica heeft tegenover Starnieuws verklaard noch positief noch negatief advies te hebben gegeven op het aangevraagde perceel door assembleelid Amzad Abdoel (NDP/Mega Combinatie). Het terrein ligt te Leiding 8 in Wanica. De dc adviseerde dat het perceel groot 1.4556 hectare verkaveld moest worden en aan jongeren uitgegeven moest worden, die met hun gezin bij anderen inwonen.

abf0927e8f277d65f127016680ad796e.jpgDistrictscommissaris Rawin Jiawan van Wanica

Ook vindt Jiawan dat deze visie goed past binnen het huisvestingsbeleid zoals de regering dit propageert. Dat de beschikking van Abdoel uitgelekt is, ligt niet aan Jiawan. “Het districtscommissariaat heeft nooit een beschikking van Abdoel ontvangen. Het verhaal dat verteld wordt, klopt van geen kanten. De beschikking kan van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer of van het Domeinkantoor uitgelekt zijn. Mijn advies heb ik duidelijk verwoord”, stelt Jiawan.

Geen media-lek via vader Pahlad

Jiawan blijft erbij dat hij nooit de beschikking van Abdoel aan zijn vader, assembleelid Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP), heeft gegeven die op zijn beurt het document weer aan de VHP zou hebben doorgespeeld. “Wij houden ons niet bezig met dit soort praktijken. Dit is geen politiek. Als ik door mijn bijdrage een aantal gezinnen kan helpen, wil ik zeker hieraan meewerken”, legt Jiawan uit. Het is publiekelijk breed uitgemeten dat Adoel hoort tot de groep die de dc liever had zien gaan dan komen.

Op 30 oktober had assembleelid Sheilendra Girjasing(VHP/Nieuw Front) in het parlement aangegeven dat Abdoel dit stuk terrein cadeau heeft gekregen voor zijn bijdrage aan de behandeling en aanname van de amnestiewet in april van dit jaar. Abdoel heeft dit ontkent en benadrukte dat hij 'alle procedures' gevolgd heeft om dit stuk terrein te krijgen. Op basis van de bereidverklaring toonde hij aan het terrein in december vorig jaar aangevraagd te hebben. Intussen geeft minister Ginmardo Kromosoeto van RGB toe dat de presidentiële grondcommissie in deze kwestie heeft geïntervenieerd. Hiermee is de bewering van parlementarier Amzad Abdoel ontkracht dat hij alle procedrues heeft gevolgd voor de aanvraag. Hiermee is ook getoond dat vrijwel alle ministers met hun ministeries een rol hebben als etalagepoppen en het zijn de presidentiele commissies die de dienst uitmaken vanuit het kabinet  van de president. Ook levert het geval van Amzad Abdoel het bewijs dat de president alles heeft gedaan om zoveel mogelijk parlementariers achter zich te krijgen voor de goedkeuring van de Amnestiewet zodat hij de strafvervolging vanwege de decembermoorden kon ontlopen.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS/Fos Network

07-11-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics