Nickerie.Net, dinsdag 13 november 2012


Cogesur schenkt Lions Club Nickerie brillen

Nickerie - Lions Club Nieuw Nickerie heeft vorige week meer dan duizend brilmonturen met glazen ontvangen van de stichting CoŲrdinatie en Ondersteuning Gezondheidszorg Suriname (Cogesur) in Nederland. Cogesur ondersteunt de gezondheidsector in Suriname. De brillen zijn in Nederland verzameld. De overhandiging werd gedaan door Chander Mahabier, ondervoorzitter van stichting Vrienden van Nickerie in Nederland (VVN), tevens lid van Cogesur. Het is niet de eerste keer dat Lions Club brilmonturen krijgt.

Het gaat om een jaarlijks project. Cogesur krijgt vaak donaties van partners uit Nederland. Het is de bedoeling om vooral behoeftige schoolkinderen een bril te schenken.

Anoep Ramadhin, president van Lions Club Nickerie, zegt dat de club vaak aanvragen voor brillen krijgt van behoeftigen. De brilmonturen voorzien daarom in een grote behoefte.

Een van de criteria om in aanmerking te komen voor een montuur is dat je niet in staat bent een te kopen. Lions Club heeft een commissie samengesteld die nagaat wie in aanmerking komt voor een montuur.

In samenspraak met een opticiŽn zal nagegaan worden of de glazen bruikbaar zijn. In bijzondere gevallen zal de club nieuwe glazen bekostigen.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/No Spang

13-11-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics