Nickerie.Net, zondag 25 november 2012


Stichting 8 december 1983 - Regering moet intimidaties van anti-democratische krachten veroordelen

Paramaribo - In een Open Oproep aan vice-president Ameerali dringt de Stichting 8 december 1982 bij de regering aan publiekelijk de intimidatie door anti-democratische krachten van Sharona Lieuw On, voorzitter van Jongeren tegen Amnestie, krachtig te veroordelen.De regering heeft de plicht een klimaat van respect voor de grondrechten actief te bevorderen. Zij mag hierover niet zwijgen.’ Jongeren tegen Amestie wilden demonstreren tegen de nationaal en internationaal omstreden amnestiewet 2012, die onder meer een inmenging betekende in het lopende 8 december strafproces.

De politie heeft haar aanbevolen aangifte te doen. De buurtmanager heeft haar geadviseerd bepaalde plaatsen te mijden vanwege haar veiligheid. De Stichting 8 december 1982 wijst erop dat eerder de president de tegenstanders van de amnestiewet ‘volksvijanden’ had genoemd en zijn bisschop sprak van ‘staatsvijanden die moeten worden geïdentificeerd’. ‘Democratie mag geen façade zijn, het moet een collectieve beleving zijn, geen burger mag in zijn recht op vrije meningsuiting worden aangetast. De regering heeft de plicht onze sociaal betrokkene jongeren te beschermen en de vrijheid van angst te borgen

Met een kogel in de dreigbrief is de brief gelijk aan een doodsbedreiging.De stichting 8 december 1982 kenmerkt deze doodsbedreiging als een aanslag op de vrije meningsuiting en voert ons terug naar de sfeer die er heerste in ons land 30 jaar geleden toen 15 personen ook hun vrije mening gaven en vermoord werden.

Wij vragen niemand om begrip, maar eisen dat rekening wordt gehouden met de mening van anders denkenden; een doodgewone regel in de democratie.

Sunil Oemrawsingh

(voorzitter)

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS

25-11-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics