Nickerie.Net, zondag 25 november 2012


Vraag diabetesverpleegkundigen Nickerie groot

Nickerie - De vraag naar diabeteszorg in Nickerie is toegenomen. Dit geeft Chander Mahabier, voorzitter van de Stichting CoŲrdinatie en Ondersteuning Gezondheidszorg Suriname (Cogesur) te kennen. Het diabetesteam van Mahabier (Cogesur) is daarom door plaatselijke medici gevraagd om een opleiding diabetesverpleegkunde te verzorgen voor verpleegkundigen in Nickerie. Dit moet resulteren in diabeteszorg in het rijstdistrict, zodat diabetespatiŽnten niet meer naar Paramaribo hoeven af te reizen. Het niveau van de opleiding is MBO+.

Met de opleiding wordt beoogd om verpleegkundigen in zowel de 1ste als 2e lijn zodanig op te leiden, dat zij als specialistische verpleegkundigen ingezet kunnen worden in de diabeteszorg. Hierdoor zullen mensen met diabetes eerder gediagnosticeerd kunnen worden.

Complicaties kunnen eerder ontdekt worden, waardoor snel tot behandeling kan worden overgegaan. Hierdoor zullen er minder chirurgische ingrepen, zoals amputaties, verricht hoeven te worden. Ook zal er betere voorlichting over de risicoís van Diabetes Mellitus en de manier de waarop patiŽnten hun leefwijze kunnen aanpassen, gegeven worden.

Met deze opleiding wordt de mogelijkheid geboden informatie over diabetes naar de diabetespatiŽnten te brengen, want de doorsnee huisarts heeft geen tijd om zich sec bezig te houden met diabeteszorg. Mahabier hoopt dat de opgeleide verpleegkundigen inderdaad hun krachten zullen geven aan de diabeteszorg.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/No Spang

25-11-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics