Nickerie.Net, woensdag 05 december 2012


Venetiaan en Randjietsingh corrigeren Lackin

Paramaribo - Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken kon geen antwoord geven op kritische kanttekeningen van de oppositieleden Radjkoemar Randjietsingh (VHP) en Ronald Venetiaan (NPS) toen de bewindsman de eerste ‘verdienste’ van de ambassade in Frankrijk bekend maakte.

Tijdens de begrotingsbehandeling kondigde Lackin aan dat de ambassade in Parijs door bemiddeling Euro 41 miljoen heeft kunnen bemachtigen voor Suriname uit het Europees Ontwikkelingsfonds (EDF). Dit geld zal gebruikt worden voor de agrarische sector en infrastructuur. Meteen na de toespraak van Lackin interrumpeerde zowel Randjietsingh als Venetiaan. Randjietsingh zei dat het fonds via Brussel gaat en niet via Parijs. Hij zei ook dat Lackin doet alsof de 41 miljoen verkregen uit het fonds iets nieuws is. ‘Ga even na wat Suriname al die jaren uit EDF heeft binnengehaald’, zei Randjietsingh. Venetiaan reageerde door ook te zeggen dat Parijs niet bijkomt voor fondsen van EDF. ‘Het gebeurt via Brussel of zijn de procedures veranderd’, vroeg de ex-president zich af. Hierna kwam Lackin niet meer aan het woord.

Lackin ging in op vragen gesteld door voornamelijk de oppositie. Hij verdedigde de aankoop van onroerend goed in het buitenland. Volgens hem zijn de investeringen in onroerend goed in het buitenland een lucratieve business, waarmee Suriname geld kan verdienen. ‘De waarde van onroerend goed in het buitenland groeit steeds. Met die gedachte is het ambassadegebouw in Parijs gekocht. Als je iets nu koopt, kan je het na een paar jaren voor veel meer verkopen’, zei Lackin.

Asha Gajadien-Bhagwat

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS

05-12-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics