Nickerie.Net, maandag 31 december 2012


Nickeriaanse Rijstbedrijf NV Narvin sluit jaar af met ISO-certificaat

Nickerie -  Het in Nickerie gevestigde rijstbedrijf NV Narvin (Narsing Rijstverwerkingsindustrie) heeft 2012 feestelijk afgesloten. Het rijstbedrijf is ISO 22000:2005 gecertificeerd. Deze certificering heeft te maken met normen en standaarden die gelden bij de productie van voedsel. Het gaat om een kwaliteitsmanagementsysteem en voedselveiligheid. De uitreiking heeft plaatsgevonden op 27 december, terwijl het feest zaterdag werd gevierd aan de Djakartaweg in het district Nickerie.

b6f326c7fa2bcee54569a63336d9c273.jpgEen delegatie van DSB en directieleden van NV Narvin met certificaat en plakkaat in de hand. (Foto: Samie Ramjiawan)

De certificering is geschied door Det Norske Veritas (DNV) Business Assurance, gevestigd in Nederland. Het certificaat is geldig voor het inkopen, drogen, reinigen, pellen, slijpen, polijsten, verpakken en verkoop van rijst en rijstproducten. De geldigheid van het certificaat is gesteld op 3 december 2015. Het niet nakomen van de in de certificatie-overeenkomst gestelde condities kan leiden tot het ongeldig verklaren van het certificaat.

Verhoging productie

Bedrijfsleider tevens kwaliteitsmanager Fernando Matadin zegt dat de ISO-certificering op labels aan de rijstzakken worden aangebracht. Het bedrijf garandeert de consument hoge kwaliteit rijstproducten. De rijstproducent voorziet zowel de lokale als internationale markt van zijn producten. In het nieuwe jaar zal de productie van parboiled rijst ter hand worden genomen. Op jaarbasis wordt er 23.000 ton witte rijst en cargorijst geŽxporteerd.

NV Narvin behoort tot de grote rijstproducenten en bestaat twaalf jaar. Het bedrijf heeft dit seizoen reeds 750 ha ingezaaid. Het streven is erop gericht om dichtbij 1000 ha in te zaaien. NV Narvin heeft veel steun gekregen van De Surinaamsche Bank. Directeur Sigmund Proeve was eregast op het feest. Samen met de 28 personeelsleden en genodigden werd deze mijlpaal gevierd. Matadin zegt dat het bedrijf voor de uitdaging staat om de productie te verhogen.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

31-12-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics