Nickerie.Net, donderdag 10 januari 2013


Nickerie sluit 2012 ook swingend af

Nickerie - Nickerie heeft tot ruim 18:00 uur flink gefeest. De festiviteiten rond de jaarafsluiting zijn om 10:00 uur vanmorgen begonnen. De pagara-estafette is een groot succes geworden. De organisatie had gemikt op een lengte van 450 meter, maar uiteindelijk werd de pagara 670 meter lang. Het bedrijfsleven heeft goed ingespeeld op dit evenement.

191070f9c7919f706ad3eb60a2b3caed.jpgOnder streng toezicht van de politie en brandweer vond de pagara-estafette van Nickerie plaats.

Diverse muziekgroepen hebben kosteloos opgetreden om het publiek te vermaken. Ruim 4.500 mensen waren rond het Brasa-plein om de pagara-estafette mee te maken. De brandweer is tevreden over het verloop. De pagara is rondom het plein afgeschoten. "Dat is een van de veiligste plekken in Suriname om pagara af te schieten", stelt Kenneth Sabajo, de brandweercommandant van Nickerie tegenover Starnieuws.

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh heeft de menigte toegesproken. Hij stond stil bij de goede en minder goede gebeurtenissen van het jaar. Hij noemde als dieptepunt de rukwinden die diverse huizen hebben vernield. Joeloemsingh gaat vol goede moed het nieuwe jaar in. De organisatiecommissie heeft in negen dagen tijd de festiviteiten georganiseerd. Daarvoor heeft een andere organisatie vijf keer de pagara-estafette gehouden. De meeste feestvierders zijn intussen naar huis om zich voor te bereiden op de jaarwisseling over vier uren.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

10-01-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics