Nickerie.Net, donderdag 10 januari 2013


UPS voelt zich al thuis binnen VHP

Paramaribo - De Unie van Progressieve Surinamers (UPS) voelt zich al thuis binnen de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). Dat zegt de voorzitter van de UPS, Henry Orie. Enkele maanden terug sloot zijn partij zich aan bij de VHP met de bedoeling samen de komende verkiezingen in te gaan. Orie zegt dat zijn partij tegen volgend jaar januari klaar is om elk proces dat is begonnen met de VHP af te ronden en de ledenlijst te overhandigen. ‘De vergaderingen met de leden gaan nogal stroef, omdat mensen heel erg kritisch zijn. We geven de leden duidelijk aan dat ze niet verplicht zijn zich in te schrijven als lid van de VHP. Ook sympathiseren met de partij is al voldoende’, meent Orie. Inmiddels is de politiekvoering en de werving van leden helemaal gestopt. Orie zegt dat zijn partij zich volledig concentreert in het proces om een te worden met VHP.

‘Het is voor nu in commissieverband participeren, dus pas na een jaar kunnen we vertellen welke posities de UPS-leden zullen hebben binnen de VHP.’ De UPS-voorzitter zegt toffe verkiezingen te verwachten in 2015, waarbij er vooral gestreden moet worden tegen de huidige coalitie. ‘Het is belangrijk dat je als politieke partij niet afgeeft op tegenstanders, maar dat je komt met een partijprogramma zowel voor stad als districten.’ Orie vindt dat de regering over het afgelopen jaar in sommige opzichten heel goed heeft gedaan en dan weer heel slecht in andere opzichten.

‘De corruptieschandalen zijn groot. We zien dat het ambitieniveau heel goed is, maar de uitvoeringscapaciteit heel erg slecht, omdat de deskundigheid op posten ontbreekt. Er zijn kleine projecten die wel goed worden uitgevoerd, vooral als we kijken naar de infrastructuur. Ook in de landbouw zien we beweging. Er is in het onderwijs ook meer geld gestopt, de inschrijvingen zijn afgeschaft, maar goede onderwijsvernieuwingen komen maar niet op gang’, aldus Orie. Hij zegt dat de regering veel praat, veel belooft en ook ambitieuze plannen heeft, echter gaat bij de uitvoeringscapaciteit heel veel mis door het ontbreken van deskundigen. Orie zegt dat de regering dit jaar volledig aandacht moet besteden aan de uitvoeringscapaciteit.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

09-01-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics