Nickerie.Net, woensdag 30 januari 2013


Incentive rijstsector niet uitbetaald door verkeerde gegevens

De incentives die aan de landbouwers beloofd waren, konden nog niet uitbetaald worden omdat niet iedereen de juiste gegevens had doorgespeeld aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Bij controle bleek dat acht boeren verkeerde informatie hadden verstrekt. Intussen zijn de correcties gepleegd.

99bd0d86e56ac4517741a1b7152c8da1.jpgOnderdirecteur Landbouw van LVV, Soeresh Algoe zegt aan Starnieuws eerst alle stukken goed gescreend worden, voordat deze naar de FinanciŽle Zaken doorgestuurd worden. Woensdag zullen de stukken van de landbouwers bij de Centrale Bank van Suriname gedeponeerd worden. De bank zal dan ervoor zorgen dat de boeren zo snel mogelijk de stimuleringstoelage op hun bankrekeningen gestort krijgen.

Algoe benadrukt dat de stimuleringstoelage ertoe moet leiden dat boeren betere producties halen. Ook legt hij duidelijk uit dat er geen andere toelages of incentives zullen volgen. Het gaat om een eenmalige bijdrage. De landbouwers zullen SRD 2.16 per baal ontvangen. De stimuleringstoelage zal worden uitbetaald over de voorjaarsoogst van 2012. De berekening is gemaakt op basis van 60 balen per hectare en wel uitgaande van de beloofde incentives van SRD 130 per hectare. Het gaat om ruim SRD 3 miljoen.

Wanita Ramnath

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

30-01-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics