Nickerie.Net, vrijdag 01 februari 2013


Arrestaties na vondst coke in sojasaus

ROTTERDAM - De vondst van ongeveer 40 kilo cocaļne die was opgelost in flessen sojasaus, heeft in januari geleid tot de arrestatie van in totaal vijf verdachten. De sojasaus bevond zich in een container die vanuit Suriname was verscheept naar de haven van Rotterdam. Op 3 januari vond de douane de contrabande, die ongeveer 1,2 miljoen euro waard is.

De lading werd in het daaropvolgende onderzoek gevolgd. Op 18 januari werden in Montfoort twee mannen aangehouden die de flessen sojasaus met coke hadden gescheiden van de rest van de lading. In Nieuwegein pakte de politie diezelfde dag de 23-jarige eigenaar van het betrokken importbedrijf op. Dit drietal zit voorlopig nog vast, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Op 22 januari pakte de politie een verdachte op die zou hebben geholpen bij het uitladen van de container. Deze man is weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte, aldus het OM.

De vijfde verdachte werd dinsdag gearresteerd. Hij zou hebben bemiddeld tussen de verzender en de ontvanger van de container met coke. De rechter-commissaris heeft deze 31-jarige Rotterdammer vrijdag voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Volgens het OM is het onderzoek nog in volle gang en worden meer arrestaties niet uitgesloten. Niet alleen de cocaļne is vernietigd, maar ook de rest van de partij sojasaus. Uit voorzorg, aldus justitie.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Telegraaf

01-02-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics