Nickerie.Net, vrijdag 01 februari 2013


LBB wil duurzaam beheer watergebieden

01/02/2013 04:23 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De afdeling Dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB) streeft naar duurzaam beheer en behoud van de watergebieden – ‘wetlands’ – in Suriname. Het ministerie organiseert vrijdag in Nieuw Nickerie, in het kader van Wereld Watergebieden Dag, een ronde-tafeldiscussie met als thema ‘Wetlands take care of water’.

Hesdy Esajas (r), waarnemend hoofd LBB, geeft uitleg over het belang van duurzaam beheer en behoud van de wetlands in SurinameHesdy Esajas (r), waarnemend hoofd LBB, geeft uitleg over het belang van duurzaam beheer en behoud van de wetlands in Suriname Foto: Beta Debidien

Dit zal gebeuren in het Burger Informatie Centrum. Vanwege het internationaal belang van het Bigi Pan Beheersgebied wordt ook een presentatie verzorgd over watergebieden. Er zal worden gediscussieerd over het belang van behoud en de functies van de wetlands. In een korte toespraak zal minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke ordening, Grond-en Bosbeheer toelichten welke plannen er zijn met het Bigi Pangebied.

Elk jaar wordt mondiaal op 2 februari Wereld Watergebieden Dag gevierd. Deze werd in 1971 ingesteld. Suriname is in 1985 toegetreden tot deze Wetlands Conventie. Hiermee heeft ons land en heeft zich hiermee verplicht watergebieden te behouden en duurzaam te gebruiken.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

31-01-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics