Nickerie.Net, zondag 03 februari 2013


Journalistenvereniging pikt verholen intimidatie niet

PARAMARIBO, 2 feb – De Surinaamse Vereniging van Journalisten, SVJ, klaagt de staat internationaal aan. Aanleiding is het overheidsprogramma InfoAct, waarin ‘mediadeskundige’ Jan Smeulders Surinaamse journalisten en media er van langs geeft. Die zouden onvoldoende nationalisme aan de dag brengen. Journalisten zouden er een gewoonte van gemaakt hebben steeds maar ‘aanvallen’ te openen op de regering en president Desiré Bouterse.

De SVJ herkent de cultuur van de militaire dictatuur terug. “Dit is een zwaarwichtige situatie. Als hij in het programma van het Kabinet van de President, journalisten op intimiderende toon aanvalt en beschuldigt, is het een slecht teken aan de wand”, zegt SVJ-voorzitter Wilfred Leeuwin tegenover de Ware Tijd. Het steekt des te meer daar Smeulders de vrije teugels kreeg in een door de staat betaald televisieprogramma. Dat zou niet mogen.

De journalistenvereniging laat het niet zonder meer over haar kant gaan. De staat mag rekenen op aanklachten bij onder meer de Associatie van Caribische Mediawerkers en Journalisten Zonder Grenzen. “Dit zal zeker een negatief effect hebben op de positie van Suriname op de wereldranglijst voor persvrijheid”, aldus Leeuwin. Suriname zakte onlangs nog op wereldlijst voor persvrijheid. De invoering van de amnestiewet zou niet goed zijn voor de relaties tussen Bouterse en de pers.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

02-02-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics