Nickerie.Net, dinsdag 12 februari 2013


Bouterse en zijn vijanden

Op 25 februari 1980 werd de regering -Arron, door muitende sergeanten onder aanvoering van Desi Bouterse afgezet. Het was ongetwijfeld een ordinaire militaire staatsgreep. Sindsdien heeft Bouterse vele vijanden doch ook vrienden gemaakt. Wanneer iemand de visie van Bouterse niet deelt, is die persoon gelijk een ‘vijand’. Tijdens het militaire bewind heeft Desi Bouterse, de huidige president van de republiek Suriname, met zijn “vijanden” onverbiddelijk afgerekend. Dieptepunt was ongetwijfeld de moord op de vijftien critici op 8 december 1982. In een video boodschap zei Bouterse: “Het waren zij of wij, het waren vijanden van de revolutie”. Klaarblijkelijk waren inspecteur Herman Gooding en de twee lijfwachten van Brunswijk ook ‘vijanden’ en daarom werden ze op een wrede manier geliquideerd. Nog steeds wordt Den Haag aangemerkt als vijand, want alles wat in Suriname verkeerd gaat wordt in de schoenen van Nederland geschoven.

Op een verjaardagsfeest van Pertjajah Luhur, op 5 december 2010, zei president Bouterse in bijzijn van zijn vriend, ex-president van Ghana, Jerry Rawlings, dat Suriname coalitie en vijanden kent. De oppositie werd aangemerkt  als vijand. Vanaf dat moment heeft hij Suriname verdeeld in twee kampen, te weten: coalitie en vijand.

Bij het zogenoemde eenheidsmanifest van de coalitie op 5 mei 2012, werden critici door zowel president Desi Bouterse als Steve Meye gedemoniseerd tot staatsvijanden. 'Vijanden van het volk, staatsvijanden en knechten van de kolonisator ’. Zo omschreef president Desi Bouterse zijn landgenoten die felle kritiek hadden en nog steeds hebben op de amnestiewet.

Tijdens een partijbijeenkomst van de NDP in het district Para op zaterdag 2 februari jongstleden zei Bouterse, dat leden van de partij met elkaar ruziën. Hij merkte op dat dit zeker het geval is in het district Wanica. Op deze vergadering verraste hij vriend en vijand met zijn opmerking: de ‘grootste vijand’ van de NDP is de NDP’er zelf.

Ik denk dat het overgrote deel van de NDP uit Wanica, de aantijging en de zware belediging geuit aan hun adres niet zullen pikken. Vooral de Hindostaanse NDP’ers zijn verbitterd over de aantijging van Bouterse. Deze groep NDPérs hebben echt een veeg uit de hete pan gekregen van hun baas Bouterse.

In 1987 had Bouterse de Hindostanen al zwaar beledigd, toen hij vanuit de Berm zei: de Hindostanen zijn de hele dag bezig met Kakaré, kakaré. Laat Bouterse dit maar ontkennen. Het is gewoon de naakte waarheid. Straks word ik verweten van racisme.

Er is momenteel een ruzie gaande in de NDP, dit is een teken aan de wand. De onderlinge machtsstrijd om bepaalde posities is begonnen. Bouterse heeft duidelijk laten merken dat hij niet luistert naar de structuren, hij bepaalt wat er gebeurt binnen de partij. Kritiek op zijn beleid wordt vakkundig door hem onder de mat geveegd.

De NDP’er voelt zich beetgenomen door partijvoorzitter Bouterse. Bepaalde overlopers (volgens Somo, lowe doifi) van de VHP worden beloond door Bouterse terwijl de hardwerkende NDP’ers in de steek worden gelaten.

Zoals eerder aangegeven verklaarde Bouterse zelf in hoogst eigen persoon dat de ‘grootste vijand’ van de NDP, de NDP’er zelf is. Haat, wrok en intolerantie wordt gekweekt en dat kan leiden tot escalatie. Ik ben ervan overtuigd dat de NDP in 2015 afgerekend zal worden door dezelfde NDP’ers die uitgemaakt zijn voor “grootste vijanden”.

In 2015 wil Ramon Abrahams de verkiezingen winnen met Njan, Dringi en Prisiri. Volgens hem zijn er nu voldoende middelen om de verkiezingen te kunnen winnen. Er zijn nu voldoende, T-shirts, petten, vlaggen en geld. Volgens Abrahams zal er volop eten, drinken en muziek zijn, daarom wordt de NDP ook wel de Njan Dringi Prisiri partij genoemd.

Bij de komende verkiezingen in 2015 zal er flink met geld gestrooid worden. Kennelijk zal de 80 miljoen SRD, die via binnenlandse zaken is doorgesluisd naar het kabinet van de president, worden gebruikt voor de campagnevoering en de verkiezingen. Het is duidelijk dat de NDP vrees heeft voor het DNA lid Santokhi, bij de komende verkiezingen van 2015.   

Toen Bouterse besliste dat Charles Pahlad de coördinator blijft in Wanica, was de ontreddering heel groot bij het trio, Rabin Parmessar, Theo Visahnudat en Amzad Abdoel. Rabin Parmessar is op niet mis te verstane wijze door Bouterse duidelijk gemaakt dat hij niet mag bemoeien met de coördinatie van het district Wanica.

Rabin Parmessar en zijn kliek, waaronder Theo Vishnudath en Amzaad Abdoel zijn teruggefloten door Bouterse. Volgens Charles Pahlad is Parmessar slechts een ‘doodgewone vreemde vogel’ in Wanica.

Op vrijdagavond 8 februari jongstleden heeft de NDP onder leiding van Chales Pahlad een buurtvergadering gehouden te Koewarasan. De opponenten van Charles Pahlad, Theo Vishnudatt en Amzad Abdoel moesten met hangende pootjes deze vergadering bijwonen.

De bedoeling van deze vergadering was namelijk om de samenleving te doen geloven dat alles koek en ei is binnen de NDP. Neks no fout. Maar niets is minder waar. Bij velen rijst de vraag: Hoe wil de NDP in 2015 de maximale zetelwinst behalen als NDP’ers uitgemaakt worden voor ‘grootste vijanden” van de NDP door hun eigen partijvoorzitter.

Naipal.A.I

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden

12-02-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics