Nickerie.Net, dinsdag 12 februari 2013


GHFS laat autopsie verrichten op de in Nickerie aangespoelde dolfijn

Nickerie - De dolfijn wordt gebracht naar de vriescel van Ramdien Fisheries. Met vereende krachten hebben Nickerianen ervoor gezorgd dat het lichaam van de aangespoelde dolfijn in de vrieskist bewaard wordt, totdat het vervoerd kan worden naar Paramaribo. De milieuorganisatie Stichting Green Heritage Fund Suriname (GHFS) zal autopsie laten verrichten. Monique Pool zegt aan Starnieuws dat zij heel blij is met alle medewerking die meteen verleend is door diverse personen en instanties.

6a5617a5b062eff39446679c8f8788e5.jpgDistrictsraadslid Edgar van Genderen heeft deze operatie gecoördineerd. Dewanand Bechan, een van de vissers die het zoogdier aan wal bracht, vroeg zich bezorgd af wat er gedaan moest worden. Veel mensen maakten foto's met het dode dier. Het was zo druk geworden op het Corantijnstrand dat de politie ingeschakeld moest worden om de dolfijn te kunnen vervoeren. Rakesh Bechan stelde zijn autosleepwagen ter beschikking. De dolfijn ligt nu in de vriescel van Ramdien Fisheries.

Onderzoek belangrijk

Jachtopziener Chanderbhan Dwarka reageerde ook meteen op het nieuws en was ter plekke om de dolfijn in beslag te nemen. Toen hij van Van Genderen vernam dat GHFS autopsie zal plegen, was hij gerustgesteld. Pool zegt dat zij intussen ook contact heeft gemaakt met Anand Chotkhan van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij Suriname, die ook dierenarts is. Hij verleende alle medewerking en zal maandag aangeven wanneer de dolfijn naar de stad kan worden vervoerd.

In het gebouw van de Visserijdienst werd in maart vorig jaar op initiatief van GHFS de eerste autopsie in Suriname verricht. Pool zegt dat het belangrijk is om meer te weten te komen over de dolfijn. Door autopsie te verrichten wordt de doodsoorzaak worden vastgesteld. Zij is blij met de betrokkenheid van de gemeenschap bij dit tragische gebeuren. Zij complimenteert Nickerie met de alerte wijze waarop er is gereageerd.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

12-02-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics