Nickerie.Net, zondag 24 februari 2013


Ex-militairen Nickerie op ramkoers

19/02/2013 - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Ongeveer 35 ex-militairen in Nickerie hebben tijdens een vergadering zaterdag besloten naar president Desi Bouterse te stappen voor hulp. De mannen zien graag dat er werkgelegenheid voor hen gecreëerd wordt. Ze willen ook dat voor hen die niet kunnen werken de maandelijkse resocialisatietoelage van SDR 200 opgetrokken wordt naar SRD 500. De ex-militairen willen graag in aanmerking komen voor een stuk bouwkavel in het district. “Het blijkt dat sinds hij president is geworden, hij ons niet kent en dat is niet rechtvaardig”, zegt Dew Jairam, voorzitter van de groep ex-militairen in Nickerie. “Hij hoeft niets voor mij te doen, maar voor de mensen die eerder onder zijn leiding hebben gewerkt voor land en volk”, zegt Jairam.

dWT foto / Beta Debidien Dew Jairam (r), voorzitter van de ex-militairen, bespreekt zaken met de leden in Nickerie.-dWT foto / Beta Debidien.

Afzetten

De groep vertrekt vrijdag naar Paramaribo om een alv bij te wonen. De leden willen Renato Cyrus, voorzitter van Vereniging van Veteranen en Ex-militairen, afzetten. Ze vinden dat er een versplintering is binnen het hoofdbestuur waarvan Jairam ook lid is. Jairam is woest over de werkwijze van Cyrus. "We kunnen niet werken met iemand die slechts zijn eigen belangen dient en ongeloofwaardig overkomt, terwijl wij een organisatie hebben die uit veel meer mensen bestaat", zegt Jairam. Hij kan ook niet begrijpen waarom Cyrus door minister Lamuré Latour wordt betrokken, terwijl de bewindsman weet dat de ex-militairen geen vertrouwen meer hebben in hem. Jairam wil dat de bewindsman invulling geeft aan het wensenpakket van de ex-militairen dat tijdens het bewind van de toenmalige defensieminister Iwan Fernald zelf door hem werd opgesteld. "De huidige minister was toen ook ons adviseur, maar nu merken we dat hij in plaats van onze belangen te behartigen een heel andere koers opgaat en de ex-militairen niet meetelt." Jairam zegt dat de ex-militairen die tot heden aan een baan zijn geholpen, door Fernald aan deze job zijn geholpen en niet door Latour. "Wij zijn roepende in een woestijn", aldus Jairam.-.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

24-02-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics