Nickerie.Net, vrijdag 01 maart 2013


Platina huwelijk  in Nickerie echtpaar Ramasray-Lachman

Nickerie - Sewpersad Ramasray (88) en Sandjarie Ramasray-Lachman (85) vieren vandaag hun platina huwelijk en zijn door kinderen en kleinkinderen in het zonnetje gezet. Ook districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh was aanwezig met zijn staf om deze unieke gebeurtenis te vieren. Namens de regering overhandigde hij het echtpaar de gebruikelijke enveloppe, samen met een goederenpakket en een bloemstuk.

586a3489af2087b38dbe2e5233d4410d.jpgSewpersad Ramasray en Sandjarie Ramasray-Lachman

Dat het tweetal al 70 jaar in het echt verbonden is noemt Joeloemsingh “een mijlpaal en een exceptionele gebeurtenis.” Het koppel verklapte het geheim om zolang samen te zijn: Liefde voor elkaar hebben, alles eerlijk verdelen, vertrouwen hebben in elkaar en een goede onderlinge communicatie hebben. “We hebben nooit echt ruzie gehad, wel eens een woordenwisseling”, zegt Ramasray.

Harde werkers

Man en vrouw zijn wat slecht ter been, maar verder gezond. Sewpersad Ramasray heeft 11 jaren gewerkt voor het toenmalige ministerie van Districtsbestuur en Decentralisatie. Samen met zijn ouders heeft hij aan landbouw, tuinbouw en veeteelt gedaan. Hij was ook melkboer. Mensen die behoeftig waren gaf hij gratis melk. Sandjarie Ramasray-Lachman komt eveneens uit een agrarisch gezin en heeft tijdens haar huwelijk met alle activiteiten meegedaan.

De twee zijn niet naar school gegaan. Met de opbrengst van hun arbeid waren zij echter in staat hun kinderen te verzorgen. Het echtpaar Ramasray heeft vier kinderen gekregen; twee dochters en twee zonen. Een zoon is al overleden. Hun kinderen schonken hen samen 40 kleinkinderen.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

28-02-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics