Nickerie.Net, dinsdag 05 maart 2013


Hugo Chavez overleden

Caracas - De Venezolaanse president Hugo Chávez is overleden. Dat heeft vicepresident Nicolas Maduro dinsdag bekendgemaakt in een televisietoespraak. De 58-jarige vocht tegen kanker. De socialistische president was al geruime tijd ziek. Dinsdag werd bekend dat het erg slecht ging met Chávez. Zaterdag onderging hij een zware chemokuur.

De flamboyante Chávez, sinds 1999 aan de macht en altijd prominent in de media, was sinds de laatste ingreep tegen zijn ziekte op Cuba niet meer in het openbaar gezien. Eind januari werden nog wel foto's verspreid waarop Chávez te zien was, samen met twee dochters.

Vorig jaar won Chávez opnieuw de presidentsverkiezingen, maar hij was zo ziek dat hij niet geïnaugureerd kon worden in januari. Zaterdag onderging de socialist een zware chemokuur. Hij is de afgelopen 1,5 jaar vier keer geopereerd.

De linkse populist bemoeide zich gedurende zijn presidentschap graag met andere landen. Vooral de kapitalistische Verenigde Staten onder president George Bush moesten het destijds ontgelden.

Enkele jaren geleden beweerde Chavez zelfs dat Nederland spionagevluchten door Amerika mogelijk maakte vanaf de vliegvelden Hato en Reina Beatrix op Curaçao en Aruba.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Telegraaf

05-03-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics