Nickerie.Net, vrijdag 22 maart 2013


Duikers gaan op zoek naar wapens leger in Corantijnrivier

Nickerie - Duikers zullen vrijdagochtend in Nickerie op zoek gaan naar acht wapens die op de bodem van de Corantijnrivier terecht zijn gekomen. Donderdag kapseisde een boot van het Nationaal Leger in de Corantijnrivier tussen het Papegaai en Drie Gezusters Eiland. Omdat de motor van de militaire boot van de Landmacht defect raakte, kwam er door hoge golven veel water aan boord.

Naast de motorist waren nog tien militairen aan boord. Vissers die in de omgeving waren, hebben hulp geboden. De commandant Regio West van het Nationaal Leger in Nickerie, majoor Stanley Blokland wil niet veel kwijt over het voorval. "De boot is intussen boven water. De militairen hadden allemaal hun veiligheidsvesten om. De buitenboordmotor en persoonlijke spullen van de militairen zijn niet terecht. Ook foerage bestemd voor diverse posten is verloren gegaan", zegt Blokland. Hij bevestigt dat duikers ingezet zullen worden. Blokland ontkent tegenover Starnieuws en SBS Nickerie dat er wapens kwijt zijn geraakt. Zijn superieuren hebben intussen toegegeven dat er wel wapens zoek zijn, vandaar dat duikers ingeschakeld zijn.

De militairen waren onderweg naar diverse posten om collega's af te lossen. Blokland zegt dat de boot is omgekanteld omdat een onderdeel van de motor op de rivier defect is geraakt. Het is volgens hem een overmachtssituatie. Uit een andere bron verneemt Starnieuws dat drie militairen nog over hun wapen beschikken. De duikers zullen op zoek gaan naar de overige acht wapens.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

22-03-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics