Nickerie.Net, maandag 25 maart 2013


Leden van de NDP regering verrijken zich met bouwgrondzwendel

PARAMARIBO - Nieuw Front assembléeleden Guno Castelen (SPA), Asiskoemar Gajadien, Mahinder Rathipal, Mahinder Jogi en Ganeshkoemar Kandhai (VHP) en Patrick Kensenhuis (NPS) hebben een interpellatievoorstel ingediend. Ze willen duidelijk van de regering “over grondaankopen en de in voorbereiding zijnde aankopen en meer duidelijkheid over het grondbeleid van de regering.”  NDP loyalisten krijgen gratis grond met een onderhandse deal waarbij de regering de gronden terugkoopt voor hoge bedragen en de opbrengst wordt dan verdeeld tussen de NDP-loyalisten en de uitgever. Onder anderen NDP-parlementariers van district Wanica en Saramacca zijn betrokken bij deze grondzwendel. De uiteindelijke goedkeuring is geschied door de president zonder de betrokkenheid van het RGB-departement. 

In het verzoek wijzen de volksvertegenwoordigers er op dat de regering een transparant grondbeleid had beloofd. Ze stellen verder dat steeds meer berichten opduiken dat de staat tegen enorme bedragen grond koopt bij derden. Volgens de assembléeleden rieken de recente grondaankopen naar corruptie en nepotisme en merken ze op dat het grondbeleid "tot nu toe op alle fronten gefaald heeft en steeds slechter wordt." Wat ook bevreemding wekt volgens de politici is, dat de regering "zelf grond voor enorme bedragen opkoopt, terwijl aan politieke loyalisten enorme lappen grond uitgegeven worden voor speculatie."

Deze regering ligt vanaf haar aantreden onder vuur vanwege haar grondbeleid. In het parlement zijn de afgelopen maanden constant indringende vragen gesteld en gronduitgifteschandalen blootgelegd. President Bouterse heeft intussen al twee ministers, belast met het grondbeleid, vervangen. Ook wat betreft het verstrekken van hout- en goudconcessies is enorm veel te doen. Voorgaande regeringen kregen ook regelmatig het verwijt dat er een falend grondbeleid werd gevoerd en dat vooral loyalisten in aanmerking kwamen voor domeingrond.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT / FOS Nertwofrk

24-03-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics