Nickerie.Net, dinsdag 02 april 2013


Recherche Nieuwe Haven ook bij onderzoek moord Soechit

Nickerie - De politie van Nickerie heeft ondersteuning gekregen van de recherche Nieuwe Haven in de moord op de 16-jarige Prewish Soechit. Intussen is er obductie gepleegd, waarbij "informatie van niet te onderschatten waarde" is ontdekt zegt de gewestelijke politiecommandant van Nickerie, Stanley Benschop, in een persconferentie vandaag.

8ab8a789446a7a37543c970efa16d59e.jpgHet ontzielde lichaam van Prewish Soechit werd zaterdag naar het mortuarium in Nickerie gebracht.

De zaak heeft de kwalificatie van 'moord' waarbij dan meteen het beleid dat het Korps Politie Suriname heeft, in werking treedt. Een team van vier personen van recherche Nieuwe Haven gaat samen met collega's uit Nickerie opnieuw naar de plek waar het drama zich heeft voltrokken. Benschop zegt dat zaken die mogelijk over het hoofd zijn gezien, in kaart worden gebracht. Het is volgens de politietopper belangrijk dat er goed onderzoek plaatsvindt op de plaats waar het delict is gepleegd.

De twee verdachten, Santoesha R. (15) en de ondernemer Hafish Bakas (31) blijven aangehouden in deze zaak. Aangezien diverse voornamen worden gepubliceerd van de hoofdverdachte, gaat Starnieuws ertoe over om de juiste identiteit prijs te geven van de verdachte. De moord is donderdagavond gepleegd. Vrijdag werd er aangifte gedaan en het lichaam was verborgen in een kanaal onder hoog wied. De politie heeft na onderzoek van sporen het levenloze lichaam van Prewish zaterdagmiddag ontdekt.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

02-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics