Nickerie.Net, zaterdag 06 april 2013


Oemrawsingh: ‘Amnestiewet zal nut nooit bewijzen’

PARAMARIBO - De Amnestiewet die een jaar geleden is aangenomen zal volgens Sunil Oemrawsingh, voorzitter van de Stichting 8 december 1982 haar nut nimmer kunnen bewijzen. Omdat het komt uit een “oneerlijk brein” om straffeloosheid en moordenaars te beschermen, zegt Oemrawsingh. Het was donderdag precies een jaar dat de omstreden Amnestiewet door De Nationale Assemblee werd goedgekeurd.

Sunil Oemrawsingh.

Sunil Oemrawsingh. Foto: dWT Archief

Volgens Oemrawsingh worden er steeds door de regering, geleid door een van de 25 verdachten in de 8 Decemberstrafzaak, instrumenten gehanteerd om het rechtsproces te frustreren om het uiteindelijk te staken. Omerawsingh vindt dat er voorbij wordt gegaan aan het belang van de nabestaanden en dat het Surinaamse rechtssysteem met twee maten meet.

De nieuwe conceptwet om het Constitutioneel Hof in te stellen, is volgens Oemrawsingh bedoeld om het volk om de tuin te leiden. De nabestaanden van de vijftien slachtoffers van de Decembermoorden zullen ook nooit meewerken met de aangekondigde waarheids- en verzoeningscommissie, stelt de voorzitter. Vooral omdat de nabestaanden nooit zijn betrokken. Bovendien zijn zij van mening dat het strafproces zijn beloop moet hebben, alvorens er sprake kan zijn van verwerking en eventuele verzoening.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

06-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics