Nickerie.Net, woensdag 17 april 2013


Opnieuw een inbrekersbende in Nickerie opgerold

Nickerie - De politie van Nickerie heeft onlangs een inbrekersbende aangehouden. Deze bende maakte het rijstdistrict onveilig door de vele inbraken die ze pleegde. Volgens gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop gaat het om een splintergroep, waarbij een deel zich bezighield met berovingen en het andere met inbraken. Er zijn 3 jongemannen aangehouden, die oud bekenden zijn van de politie. Ze waren onder andere betrokken bij inbraken bij een winkel aan de Bharosstraat en Alu Supermarkt.

‘Bij een van de gevallen is gebruik gemaakt van de videobeelden die er waren. Daarmee is er schot in de zaak gekomen. In het ander geval kregen we een tip van een zeer alerte burger. Vijf verdachten zijn in beeld gebracht, die allen zijn aangehouden. Een van ze is een 22-jarige recidivist uit Wageningen. Hij is van jongs af bekend bij de politie’, zegt Benschop. Deze bende had het vooral gemunt op zaken die snel verkocht konden worden. Zo is aan de Bharosstraat buitgemaakt flat screen tv’s, belkaarten en geld. Bij Alu Supermarkt is meegenomen kleding, belkaarten en geld.

Vorig week rekende de Nickeriaanse politie een roversbende in. ‘We hebben nog een groep criminelen in beeld gebracht, die hier en daar wat feiten pleegt’, zegt Benschop. ‘Het zal niet meer lang duren voordat ze ingerekend worden.’ Nu deze bendes zijn aangehouden, is er weer rust in Nickerie. Afgelopen week zijn er 0 berovingen geregistreerd. Er waren wel 5 gevallen van diefstal, waarvan 3 koperdieven die waterleidingbuizen hebben meegenomen.

Asha Gajadien-Bhagwat

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

17-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics