Nickerie.Net, dinsdag 23 april 2013


VHP biedt hulp aan slachtoffer verkrachting Lelydorp

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft hulp gegeven aan het gezin, waarbij de vrouw des huizes na een brute beroving ook nog is verkracht. Het slachtoffer dat nog steeds is getraumatiseerd, heeft enkele keren getracht zelfmoord te plegen. Haar echtgenoot moest ten einde raad zijn baan als taxichauffeur opgeven, waardoor het gezin zonder inkomen is komen te zitten. Nadat VHP-parlementariër van Commewijne Sheilendra Girjasing een bezoek bracht aan het gezin, gevolgd door de Vrouwenbeweging Wanica, onder leiding van Rewtie Sitaram, toog ook de minister van Justitie en Politie (Juspol), Eduard Belfort, naar het gezin om zijn medeleven te betuigen. Hij beloofde te zorgen voor begeleiding en bescherming aan het slachtoffer, echter is er hiervan niets terechtgekomen. Dit zeggen het slachtoffer en haar echtgenoot in een gesprek met Dagblad Suriname.

‘Mijn vrouw heeft enkele keren getracht zelfmoord te plegen en ik heb mijn baan moeten opgeven voor haar. Nu heb ik geen inkomen meer en stress ik van alle kanten. Vaak heb ik uit wanhoop gedacht om mijn vrouw en dochter in de auto te zetten en mezelf samen met hen te pletter te rijden’, zegt de echtgenoot. Aan zijn wanhoop is gelukkig een einde gekomen, want de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, die persoonlijk een bezoek bracht aan het gezin heeft een financiële bijdrage geschonken aan het gezin, zodat ze alvast de maand door kunnen komen.

In een interview met Dagblad Suriname zegt Santokhi geschokt en diep teleurgesteld te zijn. ‘Omdat ik zelf met het Bureau Slachtoffer hulp heb gesproken en met de wederhelft van het slachtoffer over hoe het begeleidingstraject eruit zou moeten zien. Ik heb begrepen dat ook de minister van Juspol hier is geweest en hij deskundige begeleiding heeft beloofd en nu moet ik ook nog horen dat er niets is gdaan. We hebben hier te maken met een zwaar getraumatiseerd slachtoffer met een dochter. Er is tot de dag van vandaag geen enkele bijstand verleend aan deze mensen. Geen slachtofferzorg, geen psychologen niets’, roept Santokhi geërgerd uit.

Santokhi zegt dat tijdens zijn bewind als minister van Juspol slachtoffers van ernstige misdrijven kosteloos begeleid werden door de desbetreffende instanties die in leven waren geroepen, echter heeft de huidige minister dit beleid met de grond gelijk gemaakt, terwijl er wel aandacht wordt gegeven aan daders. ‘Als buurtbewoners zullen wij nu ervoor zorgen dat het gezin een financiële bijstand zal krijgen en deskundige hulp.’

Voorzitter van de Vrouwenbeweging Wanica Rewtie Sitaram zegt dat het inroepen van de hulp van de VHP dringend was geworden nadat de echtgenoot van het slachtoffer haar vele malen had gebeld om zijn stress te uitten. ‘Nadat hij mij zei dat hij met zijn vrouw en dochter zelfmoord zou plegen, heb ik gelijk aan de bel getrokken. De voorzitter van de VHP heeft toen gelijk ingegrepen. Hij heeft gezorgd voor de middelen en nu gaan we ervoor zorgen dat de vrouw particuliere hulp krijgt van een psycholoog en een arts’, aldus Sitaram. Ze zegt zich kapot te ergeren aan de laksheid van het ministerie van Juspol en het Bureau Slachtofferhulp. Het gezin is blij met de ondersteuning van de partij. ‘Ik begin hoop te krijgen’, besluit de echtgenoot van het slachtoffer.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

23-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics