Nickerie.Net, donderdag 25 april 2013


Najaarsseizoen voor rijst ingeluid

25/04/2013

NIEUW-NICKERIE - Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft met het inschakelen van de pompen in Wakay het najaarsseizoen 2013 voor rijst in Nickerie ingeluid. De pompen zorgen ervoor dat het water de verschillende akkers beter binnenstroomt.

Richenel Small en andere betrokkenen bekijken de situatie bij het pompgemaal van Wakay. Twee pompen zijn dinsdag ingeschakeld om de rijstboeren van irrigatiewater te voorzien.Richenel Small en andere betrokkenen bekijken de situatie bij het pompgemaal van Wakay. Twee pompen zijn dinsdag ingeschakeld om de rijstboeren van irrigatiewater te voorzien. Foto: Beta Debidien

"Gezamenlijk hebben wij het besluit genomen om de pompen in Wakay in werking te stellen. De rijstboeren kunnen zo over irrigatiewater beschikken voor hun grond", zegt Richenel Small. Hij is waarnemend directeur van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWMCP).

Het OWMCP kwam dinsdag bijeen met de ministeries van LVV, Regionale Ontwikkeling en Openbare Werken om de irrigatie van de akkers te bespreken. De ingangen die rechtstreeks in verbinding staan met de Nanizwamp zijn diezelfde dag nog opengesteld.

Volgens Small is tijdens de bijeenkomst ook afgesproken om de gedaalde waterstand in de Nanizwamp van anderhalve meter Normaal Surinaams Peil (NSP) op te voeren naar twee meter en dertig centimeter NSP. "Wij hopen dat we hulp krijgen van de regen, zodat we de boeren tegemoet kunnen komen".

Van 15 april tot en met 30 juni 2013 is de inzaaiperiode voor rijst.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

24-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics