Nickerie.Net, donderdag 25 april 2013


Sital en Mahawatkhan ontslagen als SNRI bestuursleden onder politieke druk van NDP-parlementarier Doekhie

24/04/2013

NIEUW-NICKERIE - Volgens  een bericht in de dWT zijn Badressein Sital en Leaket Mahawatkhan niet langer voorzitter en ondervoorzitter van het bestuur van de Stichting Nationaal Rijstonderzoeks Instituut (SNRI) en het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (Adron). “Ze wilden de opdrachten van de regering niet uitvoeren”, aldus parlementariër Rashied Doekhie. Sinds het aantreden van regering Bouterse probeert Doekhie onder mom van 'gewijzigde beleidsinzichten' zoveel mogelijk niet-NDP-ers te ontslaan van belangrijke posities in het rijstdistrict. Tot nu toe heeft dit erg desastreus uitgepakt voor Nickerie. Het lijkt alsof de tijd is komen stil te staan. Nickerie raakt relatief steeds achter door het wanbeleid regering Bouterse.

De ontheffing van Sital en Mahawatkhan moet vooral gezien worden als politieke wraak. Sital en Mahawatkhan hebben in de afgelopen twee jaren regelmatig kritiek geuit op het wanbeleid in het district. Doekhie, die eerder ontmoetingen tussen zware drugscriminelen zoals Roger Khan en Desi Bouterse op zijn terrein te South Drain faciliteerde, heeft van Bouterse vrij spel gekregen in Nickerie. Veel Nickerianen worden aan het lijntje gehouden en wordt hun gouden bergen beloofd als ze tot de NDP zouden toetreden. Mensen die de NDP juist hebben verlaten, worden op allerlei subtiele manier geïntimideerd of uitgesloten bij belangrijke activiteiten in het rijstdistrict.   

Badressein Sital (r) is eerder deze week ontheven uit de functie van voorzitter van de Stichting Nationaal Rijstonderzoeks Instituut (SNRI). Ook Leaket Mahawatkhan is ontslagen als ondervoorzitter van het orgaan.Badressein Sital (r) is eerder deze week ontheven uit de functie van voorzitter van de Stichting Nationaal Rijstonderzoeks Instituut (SNRI). Ook Leaket Mahawatkhan is ontslagen als ondervoorzitter van het orgaan.

Doekhie meldde de journalisten in Nickerie verder dat voor beide personen de samenwerking is opgezegd, "omdat zij er eigen gedachten op na hielden. Ze konden maar niet begrijpen waar wij naartoe willen gaan." Sital en Mahawatkhan hebben juist keer op keer geprobeerd aan te geven dat het huidige NDP-beleid geen zoden aan de dijk legt en juist leidt tot destructie van de rijstbouw.

Dat het politiek niet pluis is, worden Sital en Mahawatkhan door Doekhie kwalijk genomen dat de waarnemend Adron-directeur Soedeshchand Jairam per schrijven is gevraagd om niet deel te nemen aan politieke activiteiten tijdens de bekleding van deze functie. Doekhie begrijpt niet waarom de heren de onlangs door president Bouterse benoemde directeur deze brief hebben gestuurd. Door Nickerianen wordt dit gezien als ene politieke steekspel. De grootste verliezer in dit geheel is de rijstbouwindustrie in Nickerie.

De post van voorzitter wordt nu ingevuld door de gepensioneerde voormalig Adron-directeur Kardie Kartosoewito. De NDP-er Dewkoemar Mahespalsingh zal als ondervoorzitter fungeren.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT/Fos Network / Ingezonden

25-04-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics