Nickerie.Net, maandag 27 mei 2013


Minister Sitaldin: Jozefzoon moet zijn mond dicht houden

Paramaribo - Alle gegevens over hiv/aids, bloemen, bomen, dieren, hulpverlening, websites, gaan over Nederland. "Er is niks mis met het biologieboek", zegt minister Sitaldin. Minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling noemt het “zeer schandalig” dat voormalig Task Force voorzitter Eddy Jozefzoon, met vuil smijt en valse beschuldigingen uit aan haar adres en het ministerie over de aanschaf van boeken. "Ik vraag me af of ik moet reageren, want hiermee brengen we alleen maar schade toe aan het onderwijs, de medewerkers van het ministerie, de leerkrachten, maar vooral de leerlingen. Maar als ik dit alles hoor moet ik er wel wat van zeggen”, stelt Sitaldin, tegenover Starnieuws.

Sitaldin reageert hiermee op de beschuldiging van Jozefzoon als zou het Minov verantwoordelijk zijn voor het mislopen van het project aanschaf nieuwe schoolboeken en dat nu een pornografisch getint biologieboek op de scholen is beland. “Niet ik heb een project gemaakt voor het Minov, niet ik ben voor elk leervak van de muloschool meer dan zeven en een half duizend boeken gaan kopen. Ik ken geen enkel project van adaptatie en opnieuw assembleren van boeken, waarvan je weet dat je eerst moet aanpassen aan Suriname", kaatst Sitaldin terug.

Meer boeken niet geschikt

De minister vindt dat de werkwijze die toegepast is niet correct is. "Dus je koopt de boeken voor euro 8.2 miljoen om dan weer met de uitgever het boek te gaan uitgeven in een aangepaste vorm. Als je aanpast, bestel je eerst een kleine hoeveelheid, maak dan je huiswerk met de vakdocenten en het veld, pas het materiaal aan en dan ga je de nodige aantallen aanschaffen of laten drukken. “We hebben niet alleen het probleem met het biologieboek, maar met tal van boeken die door Jozefzoon in alle haast zijn gekocht en niet geschikt zijn voor het Surinaamse onderwijs”, onthult Sitaldin.

Op 3 mei heeft de minister vergaderd met de uitgever en de biologieleerkrachten over het bewuste boek. “Ik heb geďnformeerd en uitdrukkelijk navraag gedaan over de inhoud en ook of er klachten zijn. Er bleken geen klachten te zijn, behalve het geval van een ouder in Commewijne, naar aanleiding waarvan deze kwestie in het parlement is besproken. Ook met mevrouw Meye van het Mulo-directeurenberaad heb ik overleg gepleegd. Wat er is gevraagd is training hoe om te gaan met de leerstof”, zegt Sitaldin. Persoonlijk vindt de onderwijsminister het biologieboek niet negatief voor het Surinaamse onderwijs. De informatie kunnen de kinderen ook op het internet tegenkomen. “Alleen zeg ik net als de leerkrachten dat er training moet komen hoe het materiaal op de juiste manier over te brengen aan de leerlingen”.

Jozefzoon maakte keus

Sitaldin zegt dat de vuilsmijterij van Jozefzoon, mosterd na de maaltijd is. Hij is de verantwoordelijke voor het aanschaffen van de boeken. Van uitgeverij Malmberg heeft zij overigens vernomen dat de keus voor het biologieboekje door Jozefzoon zelf is gemaakt en niemand anders. “Ik probeer juist deze zaak te ‘coveren’ en niet met vuil te smijten. Ik heb geen enkel project van Jozefzoon stopgezet, wij hebben op het ministerie ons eigen beleid. Ik weet dat de boeken zijn gekomen naar het ministerie, twaalf containers, geen opslagruimte, dubbele bestellingen van het vak Engels. Boeken die niet gebruikt kunnen worden. Ik vind dat meneer Jozefzoon zijn grote mond dicht moet houden”, zegt Sitaldin.

De minister doet uit de doeken dat er door Jozefzoon duizenden natuurkundeboeken zijn aangeschaft die niet gebruikt kunnen worden. "Ik smeek de leerkrachten ermee te werken, maar die hebben me ronduit gezegd dat het niet mogelijk is. Ik heb de boeken opnieuw laten screenen en kreeg te horen dat ze echt niet geschikt zijn. Meneer Jozefzoon wist dat de natuurkundecommissie bezig was, maar heeft toch gedwongen om de boeken aan te schaffen. Nu zit ik ermee opgescheept. Wat moet ik met de boeken? Ik houd er niet van deze vuile was buiten te hangen, maar nu word ik er boos over”, deelt Sitaldin mee.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

17-05-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics