Nickerie.Net, maandag 27 mei 2013


ParlementariŽr Soerdjan schrijft president over Bigi Pangebied

11/05/2013

NIEUW-NICKERIE - ParlementariŽr Lekhram Soerdjan (NF/VHP) heeft president Desi Bouterse in een brief vragen gesteld over de voorgenomen wijzigingen van de beheersvorm van het Bigi Pangebied.

Een visserskamp in het Bigi Pangebied. ParlementariŽr Lekhram Soerdjan wil van president Desi Bouterse weten welke plannen de regering heeft met het Bigi Pangebied.     Een visserskamp in het Bigi Pangebied. ParlementariŽr Lekhram Soerdjan wil van president Desi Bouterse weten welke plannen de regering heeft met het Bigi Pangebied. Foto: Beta Debidien

Soerdjan wil van het staatshoofd weten welke de nieuwe beheersvorm zal zijn en de motieven daarvoor. De parlementariŽr vindt ook dat de regering niet genoeg met de lokale gemeenschap communiceert over de op handen zijnde wijzigingen. Hij vraagt daarom hoe de regering de gemeenschap en de belanghebbenden zal betrekken bij de reorganisatie van het Bigi Pangebied. Van het staatshoofd wil Soerdjan ook antwoord op de vraag welke autoriteiten belast zijn met de reorganisatie.

In dezelfde brief stelt Soerdjan ook vragen over de renovatie van het pand op de hoek van de Landing-en Bharosstraat in Nieuw-Nickerie. De parlementariŽr wil weten hoeveel de renovatie gekost heeft en welke overheidsdiensten in het gebouw gehuisvest zullen worden. Hij vindt dat het antwoord van president Bouterse op de gestelde vragen de gemeenschap meer inzicht zal geven in het regeringsbeleid in de beide kwesties.

Reacties:

Pawirosomo: De renovatie van het pand kost volgens wat ik in het programma. OW constructief heb gehoord SRD 800.000,-. De renovatie hiervan kan in de praktijk nooit meer dan SRD 200.000,- hebben gekost.

R. Morrison: De reorganisatie van Bigi Pan geschiedt onder leiding van de slechste DC, die Nickerie tot nu toe heeft gehad. Joeloem kar dalla! Deze DC is onder curatele gesteld van Doekhie en doet niets zonder goedkeuring van hem.Uiteraard wordt hij geleid door de President van Nickerie, die de Bigi Pand wil toeeigenen. De renovatie van het pand heeft hij laten gunnen aan zijn vriend.Met het bedrag zou men twee identieke nieuwe betonnen gebouwen kunnen opzetten.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

11-05-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics