Nickerie.Net, woensdag 29 mei 2013


Schaamte vaak obstakel voor Hindoestanen

27/05/2013 06:30 - Sabitrie Gangapersad

PARAMARIBO - Hindoestanen zijn erg afhankelijk van familiewaardering en respect uit de eigen groep. Ook gaan zij gebukt onder een sterke schaamtecultuur. Deze belet hen om bij problemen hulp te zoeken en draagt bij tot het hoge aantal su´cides. Dit stelt de Indiase professor Lakshmi Vijayakumar tijdens een lezing over ĹHindoereligie en su´cideĺ.

Schaamte vaak obstakel voor Hindoestanen Schaamte vaak obstakel voor Hindoestanen

"Bij Hindoestanen spelen familiewaardering en respect een belangrijke rol. Schaamte en falen storten hen in een dip", zegt Vijayakumar. "In landen waar hindoes in grote aantallen zijn ge´mmigreerd en nu ruim twintig procent van de bevolking uitmaken, is het su´cidepercentage onder die groep hoger dan bij andere etnische groepen."

Volgens Vijayakumar kan slechts dertig tot veertig procent van su´cide genetisch gerelateerd worden, de resterende zeventig procent heeft te maken met andere zaken zoals het verschil in denken. "Een westerling heeft een onafhankelijke mind. Depressies kunnen bij hem worden verbonden aan schuldgevoelens."

In landen zonder geloof in God is het su´cidecijfer het hoogst. In de christelijke landen is het cijfer onder protestanten hoger dan bij katholieken. In boeddhistische en hindoe´stische landen is het cijfer bijna hetzelfde. Het su´cidecijfer is het laagst in islamitische landen, omdat de Koran zelfmoord verbiedt.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ dWT

28-05-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright ę 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics