Nickerie.Net, dinsdag 04 juni 2013


Agrariėrs moeten zorgvuldiger omgaan met infrastructuur

Agrariėrs springen onzorgvuldig om met de wegen in hun productiegebied en richten op deze manier zelf schade aan. Deze opmerking is gemaakt door minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het ministerie van LVV heeft vanaf het jaar 2010 alleen in het district Nickerie al meer dan SRD 53.000.000 aan projecten laten uitvoeren, maar de agrariėrs moeten een 'mindshift' maken, meent Setrowidjojo, om de effecten van deze investeringen aan de infrastructuur, duurzaam te maken.

5673b5df3822b1cf29e8843212f91474.jpgDe aannemer Shameer Alibux en de onderdirecteur van het Onderdirectoraat Landbouw, Soeresh Algoe, tekenen het proces-verbaal voor de waterschappen.

Setrowidjojo heeft beloofd nog meer in de sector te zullen investeren om te komen tot een hogere productie. Het ministerie wil dit seizoen 30.000 ha inzaai realiseren. Intussen zijn de droge en natte infrastructuur van de Europolder Noord en de Corantijnpolder in het district Nickerie voor een bedrag van SRD 7.000.000 in orde gemaakt. Het gaat om een productiegebied van meer dan 3.000ha dat voor het eerst in 40 jaren een dergelijke rehabilitatie heeft ondergaan.

Productieomstandigheden nu optimaal De productieomstandigheden zijn nu optimaal, zegt de voorlichting van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV). Het werk is uitgevoerd door Aisha Suriname N.V. en heeft nog een onderhoudsperiode van respectievelijk zes maanden en een jaar. De directievoering van deze projecten is gedaan door N.V. Sintec die ook de voorstudie voor de projecten heeft uitgevoerd.

Ook de waterschapsvoorzitters Chanderban Dwarka van de Corantijnpolder en Goenjenathsingh Pritipalsing van de Europolder Noord, roepen op tot blijvend onderhoud van deze gebieden. Met de rehabilitatie van de productiefaciliteiten te Wageningen die voor dit jaar nog op programma staan, moet ook de padiprijs beļnvloed worden, zegt Setrowidjojo. Hij hoopt dat binnen een jaar een goed zaaizaad bedrijf door het Adron zal worden opgezet, zodat er meer investeringen in de sector kunnen plaatsvinden.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

03-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics