Nickerie.Net, donderdag 06 juni 2013


‘Gebrek aan inzicht’ houdt Indiërs uit Suriname

PARAMARIBO, 5 jun – ‘Gebrek aan inzicht.’ Dat is wat Suriname een dusdanig strak visumbeleid doet aanhouden dat Indiase staatsburgers nauwelijks binnen kunnen. Dit stelt Radjen baldew, voorzitter van de Organisatie Hindoe Media, OHM. Van versoepeling en een hartelijker houding naar de wereld toe valt weinig te merken, zeker wat Indiërs betreft. Als medeorganisator van de festiviteiten rond honderd en veertig jaar Hindostaanse immigratie, ergert Baldew zich geel en groen.

De weerslag van het beleid is pijnlijk merkbaar. Een deel van de delegatie uit India kon de festiviteiten niet bijwonen. Het ergste is dat het beleid terug gedraaid is van versoepeld naar streng. “Er was in 2010 een zekere versoepeling, maar bij de wisseling van het kabinet, zien we dat regels weer veranderd zijn. Het beleid wil dat er een borg moet zijn in Suriname die garant staat voor de aanwezigheid en het vertrek van de buitenlander.

Baldew vindt het onaanvaardbaar, zeker naar een land toe waar zoveel banden mee bestaan. Bovendien worden ook veel kansen misgelopen, ook wat investeringen betreft. “Eigenlijk is het gebrek aan inzicht, we behandelen Indiërs alsof het paria’s zijn. Mensen gaan niet actueel om met ontwikkelingen in de wereld. Indiërs zijn gewilde burgers in de wereld, overal wordt de rode loper uitgegooid. Alleen Suriname denkt ze juist tegen te moeten houden.”

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

05-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics