Nickerie.Net, donderdag 06 juni 2013


Nazaten immigranten gehuldigd in Nickerie en Paramaribo

Nickeriei - De commissie herdenking 140 jaar Hindostaanse immigratie Nickerie heeft woensdag 42 nazaten van de immigranten gehuldigd. Van de 42 gehuldigden zijn er 32 mannen en tien vrouwen. De jongste persoon is de 20-jarige Akaash Ramhit. Hij werd gehuldigd om zijn muzikale achtergrond. Vanaf zijn zesde bespeelt hij diverse muziek instrumenten. De oudste persoon is Dielmohamed Rahimbaks (88).

15f1982fe98e49842fb3bdd5d277feaa.jpgAmbassadeur Nisha Kurban-Baboe neemt haar oorkonde in ontvangst van commissielid Laksmienarain Doebay.

Nisha Kurban-Baboe, de eerste Nickeriaanse ambassadeur, die in Guyana gestationeerd is, werd net als de districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh ook gehuldigd. Ook de eerste Nickeriaanse kapitein van het Nationaal Leger, Daisy Saltanie en de eerste vrouwelijke inspecteur van politie uit Nickerie, Mohanie Ramnath werden gehuldigd. Kurban geeft aan dat anno 2013 de Hindostaanse vrouw behoorlijk vooruit is gegaan. Je komt ze in alle beroepen tegen. Zij merkt op dat behalve het vicepresidentschap en de presidentschap de Hindostaanse vrouw alle andere functies heeft bekleed.

140 in Paramaribo gehuldigd In het Flamboyant Park werden maandag ook 140 Surinamers Hindostaanse afkomst gehuldigd voor hun jarenlange onbaatzuchtige dienstbaarheid aan de gemeenschap. Naast personen uit het sociaal, cultureel en religieus leven werden ook personen uit de muziek en zakenwereld alsmede de wetenschap gedecoreerd. Elk van hen hebben in welke vorm dan ook gewerkt aan de versterking van de samenleving en het behouden van de cohesie tussen de mensen in de gemeenschap.

De Organisatie Hindoe Media Suriname heeft een jaar lang de dossiers met de curriculum vitae samengesteld en uitgewerkt. De huldiging van de 140 personen vond samen met de Culturele Unie Suriname plaats.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

06-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics